08 oktober 2006

Wat te doen met een pompoen? (1)


Van de week zag ik tijdens het boodschappen doen een schattige pompoen liggen. Natuurlijk meegenomen, want je kan zoveel doen met een pompoen.

Dit keer heb ik er soep van gemaakt:

Pompoensoep
  • 500 gram pompoen, schoon en zonder schil, in stukken
  • 1 grote (zoete) ui, gesnipperd
  • 150 gram paprika, in stukjes
  • 10 gram verse koriander, blaadjes eraf en steeltjes in stukjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 pot tomatenbouillon + 1/2 potje water
  • 1 dl kokosmelk (uit pakje of blik)
  • 1 dl sinaasappelsap (liefst vers geperst)
  • zout en peper
  • scheutje gembersiroop
Verhit de olijfolie in een grote braadpan en fruit hierin de gesnipperde ui 2 minuten. Strooi het kerriepoeder over de uien en bak ze nog 1 minuut. Schep de stukken pompoen en de korianderstelen erdoor en giet er 6 dl kokend water bij. Kook de pompoen in 15 minuten zacht en gaar.
Pureer de soep met een staafmixer. Roer de tomatenbouillon, een half potje water, de paprikastukjes, de kokosmelk en het sinaasappelsap erbij en breng de soep onder af te toe roeren aan de kook. Kook de soep nog 5 minuten door.
Breng op smaak met zout en peper en voeg naar smaak wat gembersiroop toe. Schep de soep in kommen en garneer met wat koriander.

Eet smakelijk!

3 opmerkingen:

Lien zei

Nou ja dan gooi ik het nog maar een keer in de soep..uh...groep :-)
Ik vond het een lekker recept, een soep nét wat anders dan al de gewone pompoensoeprecepten. Dus ik ben diezelfde dag nog aan de slag gegaan. Tomatenbouillon ken ik niet (koop je dat in een potje?), dus heb ik tuinkruidenbouillon genomen met een flinke eetlepel tomatenpuree erdoor (ja je moet wat). Het was erg lekker. Ik had een flinke pan vol en ...helemaal opgegaan!!!!

Levine zei

Ja, lekker is ie he! Ik ben niet zo'n 'soepmens' maar deze eet ik graag.
Tomatenbouillon koop ik hier in de plaatselijke supermarkt van eigen merk (Perfect), maar volgens mij ook bij AH te koop. Het zit in een zelfde pot als kippenbouillon/rundvleesbouillon. Zie de foto. Maar zoals jij hebt het opgelost kan het natuurlijk ook. Er zijn vele wegen die naar Rome leiden :-).

Karen Baking Soda zei

Ik ben door omstandigheden niet helemaal "bij" geweest de laatste week, helemaal de pompoenen gemist en nu duiken ze overal op! Gauw goedmaken dus, eerst even op zoek naar de juiste, heb via 1 van mijn lezers (wow dat klinkt stoer!) een recept voor butternut squash soep gekregen...zag er ook erg lekker uit net als deze!