Brooddeeg kneden
Samen met Wil van het blog Lekkermelig schreef ik een aantal artikelen over de verschillende mogelijkheden wat betreft het kneden van brooddeeg.1: Inleiding
2: De planetaire mixertest
3: De spiraalknedertest
4: Help, ik wil een kneder, maar welke dan?
Filmpjes
- Deeg verdelen en opbollen (preshaping) - deeg met 60% hydratatie en deeg met 70% hydratatie
- Deeg met de hand kneden d.m.v. stretch & fold
- Extra water met de hand door brooddeeg kneden tijdens/d.m.v. stretch & fold
- Stretch & fold brooddeeg
- Zo ziet goed gekneed brooddeeg eruit: vliesje trekken (lichtbruin deeg)
- Zo ziet goed gekneed brooddeeg eruit: vliesje trekken (volkorendeeg)
- Het vormen van een langwerpig brood (batard)
- Het vormen van een rond brood (boule)
- Stokbrood vormen en insnijden
- Insnijden brooddeeg
- Levine's Kerststol (het bijbehorende recept is hier te vinden)
- Strengen voor vlechtbrood maken
- 6-vlecht vlechten
- Bagels vormen
- Bagels koken
- Boule en batard vormen door Mark Sinclair
- Speltgraan malen in Komo Fidibus Classic 21
Fotoseries
- Zo vorm je broodjes
- Het vormen van deeg: boule en batard
- Het vormen van deeg: couronne
- Driehoekig brood vormen
- Busbrood vormen
- 4-vlecht vlechten
- 5-vlecht vlechten
Artikelen
- Een cursus broodbakken in een notendop
- Uitrekenen hydratatie brooddeeg
- Zo maak je zuurdesem
- Soorten droge gist
- Bakblikken/bakvormen
- Rijsmandjes
- Pizzasteen
- Lepelweegschaal
- Omrekenen cups naar grammen
- Gekonfijte citroenschilletjes
- Vanille extract zelf maken