Vanavond stond er weer pompoen op het menu, dit keer met kip en uit de oven.
Kip met groenten op de bakplaat
- 1 kilo vastkokende aardappels
- 750 gram pompoen
- 2 rode uien
- 3 teentjes knoflook
- 2 citroenen
- 4 kippenbouten
- 4 eetlepels olijfolie
- peper en zout
- 250 gram cherrytomaatjes
- 1 bosje verse basilicum
Was de ongeschilde aardappels goed en snij ze door midden en dan in partjes. Pompoen schillen, draden en zaden verwijderen en in stukken snijden. Uien pellen, doormidden snijden en in partjes snijden. Knoflookteentjes pellen en in grove stukjes snijden. 1 citroen uitpersen.
Doe de aardappels, pompoen, ui, knoflook en kippenbouten in een grote kom en meng er de olijfolie, peper, zout en citroensap door.
Op bakplaat leggen, de kippenbouten tussen de groenten schikken en 30 minuten in de oven bakken. Na die 30 minuten bakken groenten en kip omscheppen en de tomaatjes erover verdelen. Nog eens 30 minuten bakken.
Intussen de overgebleven citroen in kwarten snijden en de basilicum van de steeltjes plukken en de blaadjes in dunne reepjes snijden of klein scheuren.
Kip en groenten over de borden verdelen, bestrooien met basilicum en garneren met een kwart citroen.
Tips:
De schil van een pompoen is eigenlijk dun al zou je dan op het eerste oog niet zeggen, je kan hem makkelijk schillen met een stevige dunschiller of scherp mes.
Om de pompoen doormidden te snijden het je echt een groot en scherp mes nodig!
In plaats van kippenbouten kan je kipfilet gebruiken.
In plaats van pompoen kan je winterwortel gebruiken.
Eet smakelijk!
1 opmerking:
Lekker recept Arden, heb het gister gemaakt met winterwortel i.p.v. pompoen en een handvol diepvriesdoperwten met de tomaatjes toegevoegd.
groetjes Wilma
Een reactie posten