17 oktober 2006

Geroosterde aardappels uit de oven

Deze geroosterde aardappels zijn heel makkelijk te maken. In de tijd dat dit gerecht in de oven staat (45 - 60 minuten) heb je alle tijd om andere dingen te doen. Ik geef geen hoeveelheden in het recept, je kan het makkelijk aanpassen aan het aantal personen wat mee eet. De aardappels hoeven niet geschild te worden, alleen goed afgespoeld.

Geroosterde aardappels uit de oven

  • aardappels, ongeschild en goed gewassen
  • olijfolie
  • (zee)zout
  • rozemarijn, tijm of provencaalse kruiden
  • eventueel knoflook
Verwarm de oven voor op 220 º C.
Was de aardappels goed en snij ze door midden en dan in partjes.
Aardappelpartjes met wat olijfolie, (zee)zout, rozemarijn en eventueel gehakte knoflook goed mengen en op bakplaat scheppen.

Schuif de bakplaat in het midden van de hete oven en bak de aardappeltjes 45 - 60 minuten. Tussentijds 1 of 2 keer omscheppen. Overdoen in schaal en direct serveren.

Lekker met een biefstukje en haricots vert.

Eet smakelijk!

2 opmerkingen:

Lien zei

als ik dit zie, denk ik, waarom maak ik zoiets nooit! Ik ziet het wel eens op TV en hoewel ik denk hé da's lekker en makkelijk, komt het er eigenlijk nooit van! Dat moet ik toch eens anders doen. Het staat op de lijst voor komende week. Volgens mij zijn onze kinderen hier ook gek op, hoewel ze misschien vreemd reageren op de schil...hahaha

Jozefientje zei

Ik kook er 10 minuutjes en zet ze dan 50 min. op 250 graden. Dan krijg je krokante aardappeltjes. Vvinden we net iets lekkerder. De rest is hetzelfde. Tip voor wie ze ook crispy wil :)