12 oktober 2006

Tartaar Stroganoff

Dit gerecht maak ik al jaren, het is eigenlijk ook wel een beetje jaren '70. Maar goed ...... retro is weer 'in' tegenwoordig, dus blijf ik het maken :-).

Het is makkelijk en snel, binnen een half uur zit je aan tafel.

Tartaar Stroganoff
  • 400 gram tartaar
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 250 gram champignons, in plakjes
  • 2 tomaten, pitjes verwijderd en in stukjes
  • peper, zout en paprikapoeder
  • 50 gram boter
  • 20 gram bloem
  • 2 dl runderbouillon
  • 1 bekertje (demi) crème fraiche

balletjes tartaarBestrooi de tartaar met peper, zout en paprikapoeder en vorm er balletjes van.
Bak de balletjes in de boter in een paar minuten bruin. Niet te lang, anders worden ze droog. Neem ze uit de pan en houd ze warm.

Bak de ui goudbruin in het bakvet. Voeg de paprika en de champignons toe en bak enkele minuten mee. Voeg de tomaat toe en roer de bloem door het groentenmengsel. Roer beetje bij beetje de bouillon erdoor tot een gebonden saus ontstaat.
Roer de crème fraiche door de saus en voeg de tartaarballetjes toe.
Serveer er rijst bij.
Tips:
Maak champignons schoon met een stukje keukenpapier of een speciaal borsteltje. Niet in water wassen dan nemen ze namelijk vocht op.
Vervang een deel van de bouillon door rode wijn.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: