10 december 2006

Melkchocolademousse

Erg slecht voor de lijn, maar wel heel erg lekker is deze melkchocolademousse! Makkelijk te maken en je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig. De hoeveelheid is voor 2 - 3 personen.

Melkchocolademousse
  • 2 eetlepels koffie of espresso
  • 150 gram melkchocolade
  • 1 eetlepel donkere rum (optioneel, maar wel erg lekker)
  • 180 ml slagroom
Hak de chocolade in kleine stukjes en doe samen met de koffie en de rum in een magnetronschaal. Laat de chocolade in de magnetron (500 W) in ± 3 minuten smelten. Uit magnetron nemen en blijven roeren tot alle chocolade gesmolten is. Laat het wat afkoelen.

Klop de slagroom stijf.

Meng de helft van de slagroom door de afgekoelde chocolade. Voorzichtig omscheppen zodat het luchtig blijft. De rest van de slagroom er in twee gedeelten door scheppen.

Doe de mousse in 2 - 3 schaaltjes of in een grote schaal en laat het in de koelkast minstens 2 uur opstijven (max. 48 uur).

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: