
Ik heb deze flensjes gebruikt als onderdeel van een 'Grand dessert' en er 1 per persoon (in plaats van 3) geserveerd.
De flensjes en de vanillecrème kan je al van tevoren maken en op een koele plaats bewaren. Wacht wel met het vullen van de flensjes tot vlak voor het serveren. Je kunt de flensjes ook eerst in de oven of magnetron verwarmen en daarna met de vanillecrème bestrijken.


Ook lekker is om nog een beetje advocaat door de vanillecrème te roeren en de sinaasappelsaus van de Tobleronemousse smaakt er ook heel lekker bij!
Flensjes met vanillecrème
(4 personen)
Flensjes:
- 150 gram bloem
- mespuntje zout
- 1 ei
- 3 dl melk
- 50 gram ongezouten roomboter, gesmolten
- 4 eidooiers
- 80 gram suiker
- 1 eetlepel bloem
- 2 ½ dl melk
- 1 vanillestokje, opengesneden
- cacaopoeder of poedersuiker
- chocoladekrullen of -vlokken
- eventueel vers fruit (frambozen, bosbessen, aardbeien)
Van beslag in hete koekenpan 12 flensjes bakken en laten afkoelen.
Vanillecrème: in kom eidooiers met suiker tot luchtige crème kloppen. Bloem en vanillestokje toevoegen en melk al roerend in delen toevoegen. Overdoen in pannetje met dikke bodem en op zacht vuur al roerend in ± 10 minuten tot een gebonden saus laten koken. Vanillestokje verwijderen en laten afkoelen.

Eet smakelijk!
1 opmerking:
Crepe met vanillevla idee.. Lekker wel!
Een reactie posten