02 december 2006

Als een kind zo blij!


Als een kind zo blij ben ik met mijn nieuwe speeltjes èn met mijn zoon, want van hem heb ik dit kado gekregen :-). Alsnog een keer bedankt E, ik ben er heel blij mee!

Er gaat natuurlijk een verhaal aan vooraf (met veel reclame):

Afgelopen zomer dronk ik bij mijn overbuurvrouw een overheerlijk kopje koffie. "Goh buuf, jij hebt toch een Senseo net als ik, maar zo lekker smaakt de koffie bij mij niet...". Maar nee, de buurvrouw had haar Senseo de deur uit gedaan en ingewisseld voor een Nespressomachine. Geen koffiepads meer maar cupjes met espressokoffie, die verkrijgbaar zijn in allerlei smaken. Op dat moment besloot ik dat als mijn Senseo het zou begeven ik ook zo'n Nespressomachine wilde hebben.

Afgelopen woensdag liep ik (voor iets heel anders) binnen bij de Mediamarkt in Den Haag. Vrijwel direct liep ik twee dames tegen het lijf die mij een kopje koffie aanboden. "Ja lekker, daar ben ik wel aan toe". Wat bleek, de Nespressomachine's waren in de aanbieding! Maar, raar mens dat ik ben, ik begon te twijfelen. Ja, inderdaad heel goedkoop nu, maar de Senseo doet het nog. Zal ik wel, zal ik niet? Eerst maar even overleggen thuis, want het aanrecht staat al zo vol :-). Uiteindelijk verliet ik de Mediamarkt zonder machine, maar het liet me niet los. Tijdens het avondeten is het onderwerp "nieuw koffiezetapparaat, de Nespressomachine van Magimix M100 in het bijzonder", uitvoerig besproken met man- en zoonlief. Conclusie: morgenavond is het koopavond, dan ga ik hem halen!

Donderdagavond stond ik met mijn jas aan, klaar om naar de Mediamarkt te gaan. Zegt mijn zoon "nou mam, als jij nu gaat, dan drinken wij alvast een kopje koffie" en zet met een zwaai een grote doos op tafel: kadootje! Bleek hij hem die middag al voor me gekocht te hebben, de schat! In de doos zaten 12 verschillende smaken espressokoffie; we konden hem gelijk uitproberen. Snel de gebruiksaanwijzing doorgelezen en binnen een paar minuten stonden we in de keuken van elkaars kopje espresso te proeven, heel gezellig.

De cupjes espresso zijn niet algemeen verkrijgbaar in de winkel, maar wel via internet. Diezelfde avond een aantal smaken besteld + de Nespresso Aeroccino. Hiermee maak je eenvoudig en snel het luchtigste en romigste melkschuim wat je je maar kan bedenken (zie de foto bovenaan). Vanmorgen kwam de postbode het pakket al bezorgen :-).

Op onderstaande foto zie je links de espressomachine, rechts de Aeroccino en op de voorgrond een paar cupjes koffie. Als je meer info wilt kijk dan op de site van Nespresso.

Genoeg "gepraat", ik neem nog een kopje cappuccino :-) enne........buuf wanneer kom je bij mij op de koffie?

8 opmerkingen:

Lien zei

Wauw, dat ziet er wel heel lekker uit. Vooral dat schuim...even kijken wat voor apparaat dat is op de site (je kunt merken dat het weer wat beter gaat hahahaha)

Lien zei

Heb nog even een vraag over dat schuimapparaat. Is het makkelijk schoon te maken? Het kan waarschijnlijk niet in de vaatwasser (een handige binnenpot die je er uit kan halen ofzo?) Dat zal wel teveel gevraagd zijn. Ik heb in Italië ene electrische Mokka gekocht (zo'n ding wat je normaal op het gas zet) en de melk sta ik nog met de hand schuimig te pompen dus dit klinkt helemaal naar mij, ben benieuwd.

Levine zei

Lien, de melkschuimer is heel makkelijk schoon te maken. Mag inderdaad niet in de afwasmachine en mag ook niet met een afwasborstel worden schoongemaakt. Gewoon even de binnenkant onder de kraan afspoelen en evt. met een zacht doekje schoonvegen en klaar.
We gebruiken hem op kantoor ook elke dag (daar kende ik hem dus al van)en hier wordt ie alleen maar even afgespoeld. Er zit een soort laagje op de binnenkant die 'aankoeken' van de melk voorkomt.
Heb je het demonstratiefilmpje gezien op de site van Nespresso?

Lien zei

ja dat filmpje heb ik gezien, maar daar maken ze altijd wat flitsend van natuurlijk. Ik vertrouw meer op mensen met 'ervaring'!
Ik denk dat deze wel in mijn straatje past, bedankt voor de tip. Lukt niet meer voor sinterklaas, maar dat maakt niet uit.

Lien zei

Nog maar een keer....ik heb hem ondertussen in huis, wat een leuk ding. Voor mij nu elke dag een heerlijke cappucino. Maar wel vóór elf uur zoals Italianen doen :D
Alsof het zo moest zijn, viel het handding waarmee ik voorheen de melk opschuimde (soort pompje) in 2 stukken uit elkaar!

Anoniem zei

Ben van plan om ook zo'n Aeroccino aan te schaffen. Mijn buuf heeft er ook een en de koffie smaakte heerlijk. Klopt het dat je het beste houdbare melk kunt gebruiken???

Dimitrie zei

Ik ben ook van plan zo'n apparaat aan te schaffen. Is de melk en schuim een beetje warm en blijft het ook redelijk warm?

Levine zei

Hallo Dimitrie,

De melk wordt goed warm, het enige nadeel is dat je niet voor een paar koppen cappuchino tegelijk melk kunt maken.