![](//photos1.blogger.com/x/blogger/3523/3885/320/745624/Honingkip4.jpg)
De kipfilets worden eerst 12 - 24 uur gemarineerd en dan in de oven afgebakken. Door het sinaasappelsap en de honing in de marinade krijgt de kip een lekkere zoete smaak.
Honingkip(2 personen)Marinade:- 90 ml sinaasappelsap, vers geperst
- 1 eetlepel citroensap, vers geperst
- 2 eetlepels olijfolie
- 4 eetlepels honing
- 1/2 theelepel zout
- 1/4 theelepel zwarte peper
- 1/2 theelepel kerriepoeder
- 1/4 theelepel paprikapoeder
- 2 kipfilets
- kleine braadslede of ovenvaste schaal
Roer de ingrediënten voor de marinade in een schaal door elkaar. Leg de kipfilets erin en laat afgedekt 12 - 24 uur in de koelkast marineren.
![](//photos1.blogger.com/x/blogger/3523/3885/200/166524/Honingkip1.jpg)
Haal de kipfilets een half uur voor bereiding uit de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet een kleine braadslede of vuurvaste schaal in met wat olie.
Haal de kipfilets uit de marinade, laat wat uitlekken en leg ze in de braadslede.
![](//photos1.blogger.com/x/blogger/3523/3885/200/697246/Honingkip2.jpg)
In de oven in 20 - 25 minuten gaar laten worden. Halverwege keren en aan beide zijden met de marinade bestrijken.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten