10 december 2006

Honingkip

De kipfilets worden eerst 12 - 24 uur gemarineerd en dan in de oven afgebakken. Door het sinaasappelsap en de honing in de marinade krijgt de kip een lekkere zoete smaak.

Honingkip
(2 personen)

Marinade:
  • 90 ml sinaasappelsap, vers geperst
  • 1 eetlepel citroensap, vers geperst
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 eetlepels honing
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 theelepel zwarte peper
  • 1/2 theelepel kerriepoeder
  • 1/4 theelepel paprikapoeder
  • 2 kipfilets
  • kleine braadslede of ovenvaste schaal
Roer de ingrediënten voor de marinade in een schaal door elkaar. Leg de kipfilets erin en laat afgedekt 12 - 24 uur in de koelkast marineren.

Haal de kipfilets een half uur voor bereiding uit de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet een kleine braadslede of vuurvaste schaal in met wat olie.

Haal de kipfilets uit de marinade, laat wat uitlekken en leg ze in de braadslede.
In de oven in 20 - 25 minuten gaar laten worden. Halverwege keren en aan beide zijden met de marinade bestrijken.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: