Het is een lekker, makkelijk en snel te bereiden gerecht. Zo lekker, dat ik het misschien wel met Kerst weer ga maken.
Kalkoenfilet met cranberry portsaus
- ± 50 gram boter
- 150 gram oesterzwammen, in reepjes
- 100 gram shitake, in reepjes
- 4 kleine kalkoenfilets
- zout, peper
- 1 dl rode port
- 4 eetlepels cranberrycompote (pot)
- 125 ml room culinair (pakje) of crème fraiche
In de rest van de boter de kalkoenfilet snel bruinbakken, met zout en peper bestrooien en in ongeveer 15 minuten gaar bakken. Uit de pan nemen en warmhouden in aluminiumfolie.
De port en cranberrycompote in de pan scheppen en de aanbaksels losroeren. Saus ± 3 minuten laten inkoken. Room culinair (of crème fraiche) toevoegen. Voeg als laatste de oesterzwammen en shitake toe en laat weer warm worden. Eventueel op smaak brengen met zout en peper.
Kalkoenfilet op borden leggen en saus erover verdelen.
Wij hebben er broccoli en gekookte aardappeltjes bij gegeten. Daarbij een heerlijk glas wijn, gekregen van mijn baas. Hij was erg lekker Bert!!
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten