18 december 2006

Aardappelrozetjes

Deze feestelijke aardappelpureetorentjes zijn de ideale begeleider van veel gerechten. Ze worden gemaakt van een fijne aardappelpuree. Het beste kan je hiervoor een 'pureeknijper' gebruiken, maar je kunt ook de aardappelen met een lepel door een zeef drukken of fijnmaken in een keukenmachine. Met de pureeknijper krijg je een extra fijne en luchtige puree.

Aardappelrozetjes
  • 800 gram aardappelen, geschild en in stukjes
  • 1 dl hete melk
  • 25 gram boter
  • zout, peper
  • 2 eieren, losgeklopt
Kook de aardappelen gaar, giet af en pureer ze. Maak er een gladde en stevige puree van door de hete melk en de boter toe te voegen. Maak op smaak met zout en peper. Laat de puree wat afkoelen en roer er dan de losgeklopte eieren door.

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Doe de puree over in een linnen spuitzak en spuit met een grof spuitmondje rozetjes (of andere vormpjes) op een beboterde bakplaat. Bak de rozetjes ± 20 minuten op de middelste richel van de oven. Ze zijn goed als de randjes licht beginnen te kleuren. Met een pannenkoekenmes van de bakplaat losmaken en direct serveren.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: