Hutspot van bospeen en rode ui
- 500 gram bospeen, in stukjes
- 4 rode uien, in halve ringen
- 1 kilo kruimige aardappels, in stukjes
- 50 gram boter
- ± 1 dl warme melk (of kookvocht van aardappels en peen)
- 1 eetlepel grove mosterd
- 50 gram geraspte pittige kaas, bijv. Grana Padano
(uit een zakje of vers geraspt) - zout, peper
Giet de bospeen en aardappelen af (bewaar eventueel het kookvocht) en doe ze samen in de grootste pan. Met een stamper aardappelen en peen met melk (of kookvocht) en 25 gram boter grof stampen.
Mosterd en kaas erdoor roeren. Uien erdoor scheppen. Zonodig op smaak brengen met zout en peper.
Lekker met een karbonade erbij. Wil je de hutspot wat leuker presenteren gebruik dan een grote ijsbollentang en schep op ieder bord een aantal bollen.
Eet smakelijk!
2 opmerkingen:
Wat een ontzettend leuk idee om zo'n stamppot in bollen op je bord te plaatsen. Die moet ik écht binnenkort uitproberen...ik geloof vast dat de kinderen het dan ook nog makkelijker eten. (alhoewel bij de onze weet je dat nooit)
Iedere keer dat ik hutspot wil maken grijp ik terug op dit recept, heerlijk!
Een reactie posten