Uit ‘More from Magnolia – Recipes from the World-Famous Bakery and Allysa Torey’s Home Kitchen’
(Zie ook de posting Koekje erbij? met nog een ander koekjesrecept uit dit boek).
- 280 gram patentbloem
- 1 theelepel baking soda
- ½ theelepel zout
- 225 gram zachte ongezouten roomboter
- 150 gram lichtbruine basterdsuiker
- 50 gram suiker
- 1 groot ei
- 1 ½ theelepel vanille extract
- 160 gram geroosterde pecannoten, in stukjes gehakt *
- 150 gram toffee-/caramelstukjes **
** Bij de Sligro (groothandel) zijn kleine caramelblokjes (garnering voor ijs en taart) te koop. Je kan ook de zachte caramels van Werther’s Original gebruiken, snij deze dan in kleine stukjes. En ook bij de Jumbo supermarkt zijn ze te koop. Ze staan, raar maar waar, tussen de toetjes in het koelvak.
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Bekleed een bakplaat/bakplaten met een bakmatje of bakpapier.
Doe de bloem, baking soda en zout in een kleine kom en roer door elkaar.
Mix in een grote kom de boter met de twee soorten suiker luchtig, ongeveer 2 minuten. Voeg het ei en de vanille extract toe en mix nog een paar minuten tot een luchtig geheel.
Voeg het bloemmengsel toe en roer met de mixer tot een samenhangend geheel. Roer er (met een lepel) de stukjes pecannoten en toffee door.
Schep bergjes deeg ter grootte van een eetlepel op de bakplaat. Het makkelijkst gaat dit met een kleine ijsbolletjestang. Laat wat ruimte tussen de bergjes deeg, de koekjes lopen tijdens het bakken wat uit.
Bak op 180 ºC in 10 – 12 minuten bruin en gaar. Laat 5 – 10 minuten op de bakplaat afkoelen en laat ze dan op een rooster helemaal afkoelen. Bak de rest van de koekjes op dezelfde wijze.
1 opmerking:
Hoi Arden,
Dit zijn heerlijke koekjes!!!
Krokant en toch een beetje taai door de caramel.
Ik kreeg de meest vreemde vormen, maar dat vind ik wel leuk.
Bedankt, groeten,Iris.
Een reactie posten