


Coconut Oatmeal Drop Cookies (± 30 stuks)
Uit “More from Magnolia” Recipes from the World Famous Bakery and Allysa Torey’s Home Kitchen
- 210 gram bloem
- 1 theelepel baking soda
- 1 theelepel kaneel
- ¼ theelepel zout
- 225 gram zachte ongezouten boter
- 215 gram lichtbruine basterdsuiker
- 50 gram suiker
- 1 L ei
- 1 ½ theelepel vanille extract
- 135 gram havermout/fijne havervlokken (niet snelkokend)
- 90 gram geraspte kokos
Verwarm de oven voor op 190 ºC.
Meng de bloem met de baking soda, kaneel en zout in een kom door elkaar.
Mix (met een handmixer of standmixer) de boter met de suikers in ongeveer 2 minuten luchtig. Voeg het ei en het vanille extract toe. Mix enkele minuten tot alles goed gemengd en luchtig is.
Voeg het bloemmengsel toe en mix erdoor. Roer er vervolgens de havervlokken en de kokos door.
Schep balletjes deeg van ± 30 gram op de bakplaat. Het makkelijkst gaat dit met een kleine ijsbolletjestang. Laat genoeg ruimte tussen de koekjes, ze lopen wat uit tijdens het bakken.
Bak ze in 12 – 14 minuten gaar en bruin. Laat 5 minuten afkoelen op de bakplaat en laat ze vervolgens helemaal afkoelen op een rooster.
4 opmerkingen:
Ha, die zien er lekker uit. En weet je wat...ik ga ze nú bakken!!!
je hoort later wel hoe het afloopt!
Ze zijn gebakken hoor,en zéér goed bevonden :-) !!
Leuk Lien dat ze bij jou ook gelukt zijn en smikkelze!
Ze zien er inderdaad lekker uit. Ik ben van plan om het boek te kopen.Het is kwestie van tijd. :-))) Ik neem aan dat het de moeite waard is, toch?
Tegenwoordig gebruik ik “the cup” van mijn broodmachine voor zulke recepten. Het is erg handig!
Een reactie posten