07 januari 2007

Mozzarellaburgers

Deze Italiaanse burgers zijn weer eens iets anders dan de Nederlandse gehaktbal. Erg lekker met pasta en een tomatensaus, bijvoorbeeld de Tomatensaus met zongedroogde tomaten.

Mozzarellaburgers
  • 1 bolletje mozzarella *
  • 1 tomaat
  • 3 plakjes parmaham
  • 400 gram rundergehakt
  • 1 ei
  • paneermeel of droog broodkruim
  • 1 eetlepel pesto (uit potje)
  • zout, peper
  • boter/margarine
Laat de mozzarella uitlekken en snijd in kleine blokjes. Snijd de tomaat in plakjes. Snijd de plakjes parmaham in kleine stukjes.

Meng het gehakt met de mozzarellablokjes, ham, ei, paneermeel of broodkruim, pesto, zout en peper. Vorm er 4 burgers van.
Verhit boter/margarine en bak de burgers in ± 10 minuten gaar. Verdeel over borden en leg er een plak tomaat op.

* Wat is mozzarella eigenlijk? Wikipedia brengt uitkomst:
Mozzarella is een Italiaanse verse kaas, die gemaakt wordt van de melk van de waterbuffel, maar buiten Italië meestal van koemelk. Vooral de laatstgenoemde, goedkopere soort, wordt veel gebruikt op pizza. Mozzarella wordt vaak als voorgerecht gegeten, met gesneden tomaatbasilicum. Dit gerecht wordt insalata caprese genoemd. Verse mozzarella wordt in het natuurlijke vocht (de wei) verpakt en verkocht.
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: