Dit kipgerecht is echt supersnel klaar. De voorbereidingen kosten eigenlijk meer tijd dan het gerecht zelf klaarmaken.
De hoisinsaus geeft er een lekker oosterse smaak aan. Hoisinsaus is een dikke roodbruine saus, gemaakt van sojabonen, kruiden, knoflook en chilipoeder en heeft een wat zoetige smaak. Verkrijgbaar bij de toko/Aziatische winkel.
Kip uit de wok met sinaasappel-hoisinsaus
(2 - 3 personen)
- 2 eetlepels wokolie (Conimex)
- 2 (enkele) kipfilets
- 1 eetlepel bloem
- 2 rode (punt) paprika's
- 4 bosuitjes
- 150 ml (vers geperst) sinaasappelsap
- 2 eetlepels hoisinsaus
- 75 gram ongezouten cashewnoten
- zout, peper
Verhit de wok tot gloeiend heet. Voeg de wokolie toe en laat heet worden. Roerbak de kip in enkele minuten gaar. Voeg de paprika toe en bak 1 minuut mee, voeg vervolgens de bosui toe.
Schuif dit mengsel naar de kant van de wok en voeg het sinaasappelsap en de hoisinsaus toe. Roer de aanbaksels los en roer alles door elkaar. Laat de saus in ± 1 minuut wat indikken.
Op smaak brengen met wat zout en peper. Strooi de cashewnoten erover en serveer meteen. Lekker met basmatierijst.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten