28 januari 2007

Duik in je kast!/Pantry Pantings

Naar aanleiding van mijn opruimbui, zie de posting Boodschappenlijstjes, de voorraadkast en verkeerde zuinigheid is Baking Soda van Bake my Day een event gestart: Duik in je kast/Pantry Pantings.

Had ik in de hierboven genoemde posting alleen de dingen gefotografeerd die nodig gebruikt moeten worden, nu heb ik ook mijn kastjes en lades op de kiek gezet. Lien van notitie van Lien schrijft namelijk op haar blog: Maar eerlijk is eerlijk Arden, we hebben wel gezien wat er úit de kastjes kwam, maar de kastjes zelf hebben we nog niet gezien! Bij dezen dus!

Ik heb een kleine keuken in een klein huis, dus zoveel kasten heb nou ook weer niet. Helaas ontbreken een zolder, schuur en kelder ook nog eens. Nadeel van zo’n kleine keuken is dat ik er zoveel mogelijk probeer in te proppen en dat gaat niet altijd goed. Regelmatig valt er dan ook van alles uit een kastje (natuurlijk wat ik niet nodig heb) als ik er iets uit wil pakken. Het is al zo erg dat mijn echtgenoot bijna niets meer uit een kast durft te halen omdat hij bang is dat hij de halve inhoud op z’n hoofd krijgt. Ook met kastjes inruimen heeft hij vaak problemen, als hij het erin wil zetten past het nooit. Ik ben daar zo langzamerhand heel gewiekst in geworden dat het mij wel lukt, het is een kwestie van goed en stabiel stapelen en proppen.

De 'side-table' op de foto bovenaan staat gezellig in de keuken. Omdat alles in het zicht staat probeer ik hem zo netjes mogelijk te houden, maar dat valt niet altijd mee kan ik verklappen. Bovenop staan allerlei soorten olie en azijn, wat glazen potten met pasta, de kopjes die ik dagelijks gebruik, wat potjes met maanzaad, sesamzaad e.d., een tajine, muffinbakplaten, potten met nespresso cups, potten met volkorenmeel, speltmeel en tarwebloem, pureeknijper en mijn nieuwste aanwinst, een Cuisinart grill. Onderin staan een aantal bakken met allerlei bakingredienten, mappen met verzamelde recepten, een doosje nespresso cups en een stapel recepten die ik nog wil maken c.q. moet ordenen.

Mijn kruidenkastje is vaak een rommeltje, er staan ook zoveel potjes en zakjes in! Op de foto is het niet zo goed te zien, maar er staat meer in dan je denkt. Een kwestie van alle potjes achter elkaar zetten en dan weer rijtjes ernaast maken. Als ik aan het koken (en bakken) ben wil ik niet graag misgrijpen. Sommige mensen (uiteraard die niet van koken houden) verbazen zich vaak over de inhoud mijn kruidenkastje. "Gebruik je dat allemaal?". Ja dus en het wordt ook nog eens regelmatig aangevuld.
Op de onderste plank staat een stoomkoker. Gebruik ik op dit moment niet zo heel veel, eigenlijk alleen maar omdat ie verstopt staat in een kastje. Stom eigenlijk, want niks lekkerder dan gestoomde aardappelen en gestoomde groenten!

De voorraad bloem en meel staat in zakken in een kast onder de trap. Geen doen om daar een foto van te maken! Deze kast wordt namelijk ook gebruikt voor al mijn bakblikken, de boodschappentassen, dozen vol met kooktijdschriften, vazen, schoenenpoets, gereedschap en onze jassen hangen er ook nog eens in.

In de lades en overige kastjes staat van alles, van allerlei soorten rijst, blikken tomaten, pesto, tot broodbeleg, allerlei soorten granen en vlokken, diverse soorten suiker, potten fond, kokosmelk, bouillonblokjes.....afijn je kan het zo gek niet bedenken of het staat er wel (hoewel?)!

Eet smakelijk maar weer!

5 opmerkingen:

Baking Soda zei

Echt zo leuk om te zien al die verschillende dingen in keukenkastjes! Jij hebt een bus Pam! Enne iets van om buttery sweet dough mee te flavouren? Vertel!
Je staat erbij in het lijstje!

Arden zei

De bus Pam heb ik bij de Sligro gekocht, gewoon in Nederland dus, liep er zomaar tegenaan :-)).
Het flesje buttery sweet dough komt bij King Arthur vandaan (en ik vergeet het iedere keer te gebruiken :-()

Anoniem zei

Jouw keuken is denk ik net zo groot als die van mij. Ik heb ook 2 van die lades en een paar kastjes, that's it! Stiekum verdwijnt er dus wel eens iets in de garage: vaatwastabletten, grote pakken cornflakes en zakken aardappels bijv.
Groetjes,
Jenny
http://kookpunt.web-log.nl/

Ash zei

Arden, those pullout drawers of yours look so handy! I wanted some when we moved into this kitchen, but there wasn't enough space after we put the appliances in. Ilove seeing what people have in the kitchen.

You have the same powdered milk as me, and you know what? The guy at the Albert Heijn (when I asked him where the powdered milk was) told me that 'wij hebben geen van deze soort dingen, je moet wel naar de toko'.

I thought I was the only person in Holland looking for powdered milk. Luckily the C1000 started stocking it (and some toko foodstuffs too).

Lien zei

Wat een inspirerende kastjes! Als je van dichtbij kijkt, krijg je allerlei lekkere ideeën om te gaan koken! Dat van die kruiden hoor ik ook wel eens. ik heb ze in een grote platte lage plastic bak staan (tenminste de meeste) en die schuif ik in z'n geheel in en uit de kast, bovenop de potjes schrijf of plak ik de naam, want sommige potjes lijken erg op elkaar en alle potjes iedere eruit halen is natuurlijk ook niks.
Die stoomkoker heb ik ook, ik gebruik hem minstens 2x per week als het niet meer is. Vind het zo'n makkelijk ding, bij 'ping' is het klaar...ideaal. Kan je fijn ondertussen hele lange kommentaren schrijven bij bloggers ;D