Tomatensaus met zongedroogde tomaten
- 2 eetlepels olie (uit het potje met gedroogde tomaten)
- 2 rode uien, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 ½ kilo rijpe pruim- of trostomaten
- 8 zongedroogde tomaten op olie, in reepjes
- 2 dl rode wijn
- 1 theelepel suiker
- takje tijm
- takje oregano
- takje rozemarijn
- zout, versgemalen peper
Verhit de olie en bak de gesnipperde ui in ± 5 minuten zachtjes glazig. Voeg knoflook, stukjes tomaat, reepjes gedroogde tomaat, rode wijn, suiker, zout, peper en de takjes kruiden toe. Breng het geheel aan de kook. Stoof de saus met de deksel op de pan onder af en toe roeren ± 30 minuten. Haal dan de deksel van de pan en laat de saus wat indikken. Neem de kruidentakjes uit de pan.
Eventueel met een staafmixer wat fijner maken.Lekker met pasta en bijvoorbeeld een Mozzarellaburger. Bestrooi desgewenst met wat geraspte parmezaanse kaas.
Eet smakelijk!
1 opmerking:
Mijn lievelings saus. Helemaal goed! Pure ingredienten en dus ook een eerlijke smaak. Vanavond had ik eters en gelukkig was de risotto goed gelukt. Ik zeg dat om dat ik het een uitdaging blijf vinden om de saus te perfectioneren. Beetje een tik van me maar hoe goed 'ie ook was, kan altijd weer beter...
Een reactie posten