Recept printen
- 4 kleine kipfilets
- 2 eetlepels bloem
- zout en versgemalen peper
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel roomboter
- 300 gram (gemengde )paddenstoelen, in dunne schijfjes
- 1 sjalotje, gesnipperd
- 1 eetlepel verse salie, gehakt + wat voor garnering
- 180 ml Marsala (zoete rode Italiaanse wijn)
- 125 ml crème fraiche
Verhit een koekenpan en laat de olijfolie en boter heet worden. Bak de kipfilets om en om in 15 - 20 minuten gaar en bruin. Haal uit de pan, verpak in aluminiumfolie en zet apart.
Doe de sjalot en de paddenstoelen bij het achtergebleven bakvet in de koekenpan. Laat 2 minuten bakken en voeg dan de salie en 50 ml water toe. Laat ± 3 minuten zachtjes sudderen tot de paddenstoelen zacht zijn. Voeg de Marsala en de crème fraiche toe en laat nog een paar minuten sudderen tot de saus bindt. Zonodig op smaak brengen met zout en peper.
Leg de kipfilets op (goed voorverwarmde) borden en schep de saus erover. Garneer met wat salie.
Eet smakelijk!
1 opmerking:
You have a very nice blog, good post...keep up the good job
Een reactie posten