23 januari 2008

Kip met salie en paddenstoelen-marsalasaus

Kip met salie en paddenstoelen-marsalasaus
Recept printen
  • 4 kleine kipfilets
  • 2 eetlepels bloem
  • zout en versgemalen peper
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel roomboter
  • 300 gram (gemengde )paddenstoelen, in dunne schijfjes
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 1 eetlepel verse salie, gehakt + wat voor garnering
  • 180 ml Marsala (zoete rode Italiaanse wijn)
  • 125 ml crème fraiche
Meng de bloem met zout en peper. Haal de kipfilets door de bloem, schud de overtollige bloem eraf.

Verhit een koekenpan en laat de olijfolie en boter heet worden. Bak de kipfilets om en om in 15 - 20 minuten gaar en bruin. Haal uit de pan, verpak in aluminiumfolie en zet apart.

Doe de sjalot en de paddenstoelen bij het achtergebleven bakvet in de koekenpan. Laat 2 minuten bakken en voeg dan de salie en 50 ml water toe. Laat ± 3 minuten zachtjes sudderen tot de paddenstoelen zacht zijn. Voeg de Marsala en de crème fraiche toe en laat nog een paar minuten sudderen tot de saus bindt. Zonodig op smaak brengen met zout en peper.

Leg de kipfilets op (goed voorverwarmde) borden en schep de saus erover. Garneer met wat salie.

Eet smakelijk!

1 opmerking:

Sorina zei

You have a very nice blog, good post...keep up the good job