16 januari 2008

Hazelnootcake

Hazelnotencake

Gebruik voor deze cake de beste verse hazelnoten die je kunt krijgen, dat komt de smaak absoluut ten goede!

Hazelnootcake
Recept printen
  • 200 gram blanke hazelnoten
  • 210 gram patentbloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • ¼ theelepel zout
  • 85 gram zachte ongezouten roomboter
  • 225 gram suiker
  • 3 grote eieren
  • 1 eetlepel/15 ml olijfolie
  • geraspte schil van 1 sinaasappel
  • 240 ml melk (op kamertemperatuur)
  • 60 gram pure chocolade, grof gehakt
  • poedersuiker om mee te bestrooien
  • springvorm 24 cm Ø, ingevet en bebloemd
Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin. Laat afkoelen en hak in kleine stukjes.
Hazelnoten

Verwarm de oven voor op 180 ºC.

Meng bloem, bakpoeder en zout in een kom.

Mix de boter en de suiker luchtig. Voeg de olijfolie, sinaasappelschil en de eieren één voor één toe, voeg het volgende ei pas toe als het vorige is opgenomen. Mix na de laatste toevoeging een paar minuten op hoge snelheid tot een luchtig beslag.

Spatel of mix op de laagste stand het bloemmengsel en de melk afwisselend door het beslag. Schep de hazelnoten en de chocolade er met een lepel door.

Giet het beslag in de springvorm. Bak de cake in het midden van de oven in ± 45 minuten gaar en bruin. Een in het midden van de cake gestoken satéstokje moet er schoon uitkomen.

Laat 30 minuten op een rooster in de vorm afkoelen en verwijder dan de rand van de springvorm. Laat volledig afkoelen. Bestrooi voor het opdienen met poedersuiker.

De cake kan enkele dagen in de koelkast bewaard worden, invriezen kan ook (zonder de poedersuiker).

Hazelnotencake

Eet smakelijk!

1 opmerking:

Anoniem zei

Ziet er erg lekker uit. Heb nog een heleboel hazelnoten over, dus binnenkort maar eens maken. Bedankt voor het recept. :-)