De regelmatige lezers van mijn blog weten inmiddels wel dat ik geen "aardappelen-vlees-groenten mens" ben en dat ik op werkdagen niet te lang in de keuken wil staan. Dit is weer een supersnel gerecht. Heel lekker is om de cashewnoten eerst even in een droge koekenpan te roosteren voordat ze toegevoegd worden. De verse koriander kan vervangen worden door verse basilicum.
Kip met kerrie en cashewnoten
- 2 eetlepels arachideolie
- 1 ui, gesnipperd
- 1 - 2 teentjes knoflook, gesnipperd
- 1 theelepel djinten (komijn)
- 1 theelepel koenjit (ook wel koenier of kurkuma genoemd)
- 1 theelepel milde kerriepoeder
- 1 theelepel sambal manis (of meer naar smaak)
- 400 gram kipfilet, in blokjes
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 2 kleine tomaten, ontveld, vocht en zaadjes verwijderd en in stukjes
- 150 - 200 ml kippenbouillon (van een ½ blokje)
- 200 ml kokosmelk (blikje)
- handje (geroosterde) cashewnoten
- gehakte verse korianderblaadjes
Meer kipgerechten uit de wok:
Kip uit de wok met sinaasappel-hoisinsaus
Kip met sugar snaps in sinaasappelsaus
Kip in kokos-kerriesaus
Eet smakelijk!
2 opmerkingen:
Nou, wij hebben het net gegeten en het was heerlijk! Niet te pittig en toch die heerlijk oosterse smaken. Dit gaan we ook vast nog een keer vaker maken. Dank! Groet, Silvia
Leuk om te horen dat het gesmaakt heeft :-).
Een reactie posten