02 juli 2007

Recept Kip met kerrie en cashewnoten

Kip met kerrie en cashewnoten

De regelmatige lezers van mijn blog weten inmiddels wel dat ik geen "aardappelen-vlees-groenten mens" ben en dat ik op werkdagen niet te lang in de keuken wil staan. Dit is weer een supersnel gerecht. Heel lekker is om de cashewnoten eerst even in een droge koekenpan te roosteren voordat ze toegevoegd worden. De verse koriander kan vervangen worden door verse basilicum.

Kip met kerrie en cashewnoten
  • 2 eetlepels arachideolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 - 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 1 theelepel djinten (komijn)
  • 1 theelepel koenjit (ook wel koenier of kurkuma genoemd)
  • 1 theelepel milde kerriepoeder
  • 1 theelepel sambal manis (of meer naar smaak)
  • 400 gram kipfilet, in blokjes
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 2 kleine tomaten, ontveld, vocht en zaadjes verwijderd en in stukjes
  • 150 - 200 ml kippenbouillon (van een ½ blokje)
  • 200 ml kokosmelk (blikje)
  • handje (geroosterde) cashewnoten
  • gehakte verse korianderblaadjes
Verhit de wok tot gloeiend heet. Voeg de olie toe en laat heet worden. Fruit de ui en de knoflook in de hete olie. Voeg de kruiden toe en laat even meebakken. Voeg de blokjes kip toe en laat al omscheppend bruin bakken. Roer de tomatenpuree en de tomaatblokjes erdoor. Voeg de kippenbouillon en de kokosmelk toe. Laat de kip in nog ± 5 minuten gaar worden. Garneren met koriander en cashewnoten. Serveer er basmatirijst bij.

Meer kipgerechten uit de wok:
Kip uit de wok met sinaasappel-hoisinsaus
Kip met sugar snaps in sinaasappelsaus
Kip in kokos-kerriesaus

Eet smakelijk!

2 opmerkingen:

Silvia zei

Nou, wij hebben het net gegeten en het was heerlijk! Niet te pittig en toch die heerlijk oosterse smaken. Dit gaan we ook vast nog een keer vaker maken. Dank! Groet, Silvia

Arden zei

Leuk om te horen dat het gesmaakt heeft :-).