In dit gerecht wordt chorizo gebruikt en daardoor krijgt het een vrij pittige smaak. Wil je dat niet vervang dan de chorizo door salami of hamblokjes. De magor (= mascarpone + gorgonzola) kan vervangen worden door alleen mascarpone.
Pasta met courgette, paprika, gedroogde tomaat, chorizo en magor
- 300 gram pasta (ik heb Fusilli tricolore gebruikt)
- scheutje olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 1 rode (punt)paprika, in stukjes
- 1 kleine courgette, in blokjes
- 150 gram chorizo, in blokjes (te vervangen door salami of hamblokjes)
- 5 stukjes gedroogde tomaat op olie, in reepjes
- 2 eetlepels pesto (uit een potje of zelfgemaakt)
- 150 ml slagroom
- 150 gram magor (te vervangen door mascarpone)
- zout, versgemalen peper
- 50 gram geraspte kaas
Kook de pasta beetgaar en laat uitlekken.
Verhit de olie in een braadpan en bak de gesnipperde ui glazig. Voeg de paprika, courgette, chorizo en gedroogde tomaat (in gedeelten) toe. ± 5 minuten laten bakken. Voeg dan de pesto, room en magor toe en laat de magor smelten. Maak op smaak met zout en versgemalen peper.
Schep de uitgelekte pasta door de saus. Doe over in een licht ingevette schaal.
Strooi de geraspte kaas erover.
Zet de schaal in het midden van de oven en laat in ± 10 minuten de kaas smelten en gratineren.
Meer 'pasta uit de oven':
Pasta uit de oven met paprika, champignons en gehakt
Pasta uit de oven met 4 kazen
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten