Pasta gaat er hier altijd wel in. Er zijn zoveel variaties mogelijk dat je iedere keer weer iets anders op tafel kunt zetten.
Dit is een lekkere romige en zacht smakende pastaschotel. Voor een beetje meer "pit" kan er nog wat chilipoeder of gerookt paprikapoeder aan worden toegevoegd.
Pasta uit de oven met 4 kazen
- 400 gram pasta naar keuze (ik heb dikke spaghetti gebruikt)
- 100 gram gerookt spek, in reepjes
- 1 ui, gesnipperd
- 2 rode (punt)paprika's, in stukjes
- 1 courgette, in stukjes
- 150 gram Boursin of Bressot (kruidenkaas)
- 150 gram Ricotta
- 150 gram roomkaas (Mon Chou voor warme gerechten)
- 1 dl slagroom
- zout, versgemalen peper
- handje in reepjes gesneden verse basilicum
- 45 gram vers geraspte Parmezaanse kaas
- 1 grote ovenschaal, ingevet
Kook de pasta al dente en laat goed uitlekken.
Bak de spekreepjes op laag vuur uit. Voeg de gesnipperde ui toe, bak in een paar minuten glazig in het spekvet. Voeg de stukjes paprika en courgette toe. Laat ± 5 minuten bakken. Voeg de Boursin, ricotta, roomkaas en de slagroom toe. Laat eventjes pruttelen en maak op smaak met zout en versgemalen peper. Roer de basilicum erdoor.
Roer de uitgelekte pasta door de saus. Schep de pasta in de ingevette schaal.
Strooi de geraspte Parmezaanse kaas erover.
In de oven ± 25 minuten bakken totdat er een goudbruin korstje op zit.
Lekker erbij is een gemengde salade, aangemaakt met een vinaigrette van 3 eetlepels olijfolie extra vierge, 1 eetlepel balsamicoazijn, zout, peper en wat (honing)mosterd.
Meer 'pasta uit de oven':
Pasta uit de oven met paprika, champignons en gehakt
Pasta met courgette, paprika, gedroogde tomaat, chorizo en magor
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten