27 september 2017

Volkorenbrood

Volkorenbrood

Het geheim van dit heerlijke sappige volkorenbrood zit hem in het toepassen van een autolyse, goed kneden en het gebruik van meer water in het deeg.

Een autolyse werkt als volgt: eerst wordt de bloem en/of het meel met het grootste deel van het water gemengd. Het is een kwestie van kort mengen tot een ruw deeg. Daarna wordt de kom afgedekt en mag het mengsel een tijdje staan. Dit kan een half uur zijn maar een uur of zelfs nog langer mag ook. In die tijd wordt het vocht goed opgenomen en beginnen de glutenstrengen zich al te vormen. Het deeg begint zich als het ware zelf te kneden. Let op: gist en zout mogen tijdens de autolyse nog niet toegevoegd worden. Gist en zout worden samen met eventuele andere ingrediënten pas na de autolyse toegevoegd. Na de rusttijd wordt het deeg gekneed. De uiteindelijke kneedtijd is korter dan zonder autolyse.

Het resterende water wordt tegen het einde van de kneedtijd langzaam toegevoegd. Door het extra water pas tegen het einde van de kneedtijd toe te voegen kan het beter worden opgenomen door het deeg. Het deeg kan het vocht beter vasthouden dan dat je het al aan het begin al toevoegt.

Als ik tijd heb, pas ik tegenwoordig bijna altijd een autolyse toe. Je kunt deze methode bij bijna ieder brooddeeg toepassen, ook als het niet in het recept staat. Het brood wordt hoger en luchtiger en je kunt meer vocht in het deeg gebruiken. Meer vocht betekent ook sappiger brood dat langer vers blijft

Ik heb Volkoren Natuur van de Zuidmolen voor dit brood gebruikt. Dit meel heeft een hoog eiwitgehalte en kan veel vocht opnemen. Als je ander meel gebruikt dan kan het zijn dat je minder vocht kunt gebruiken.

Volkorenbrood
  • 500 gram volkorenmeel (Volkoren natuur)
  • 325 + 25 gram water, 20 - 25 °C
  • 5 gram droge gist
  • 9 gram zout
  • 25 gram zachte ongezouten roomboter
  • broodbakblik van 23 - 25 cm, ingevet

Deeg kneden in een standmixer/spiraalkneder: Doe het volkorenmeel en 325 gram water in de kom en meng met de kneedhaak in ± 2 minuten tot een ruw deeg. Dek de kom af en laat het mengsel 45 minuten rusten. Dit wordt autolyse genoemd.

Voeg gist, zout en boter toe en kneed met de kneedhaak in ± 10 minuten tot een soepel deeg. Voeg tegen het einde van de kneedtijd de resterende 25 gram water langzaam toe. Het deeg mag nog een beetje kleverig aanvoelen. Voeg het extra water niet of maar gedeeltelijk toe als het deeg al erg kleverig aanvoelt. Het deeg is goed gekneed als je er een vliesje van kunt trekken. In onderstaand filmpje kan je zien hoe het deeg eruit ziet als het goed gekneed is.1e rijs: Vorm een bal van het deeg en leg de deegbal in een licht met zonnebloemolie ingevette kom, 1 x draaien zodat alle kanten met een beetje olie bedekt zijn. Dek de kom af met plasticfolie of een douchemuts en laat het deeg op kamertemperatuur in 60 - 75 minuten tot dubbel volume rijzen.

Vormen: Stort het deeg op een licht met zonnebloemolie ingevette of licht met bloem of meel bestrooide werkplek. Druk de lucht eruit en bol het losjes op. Dek het deeg af met plasticfolie en laat het ± 20 minuten rusten. Vorm er daarna een brood van. Hoe dat doet kan je hier zien. Leg het deeg met de naad naar beneden in het bakblik. Dek het deeg af met ingevet plasticfolie of een douchemuts.

2e rijs: Laat het deeg op kamertemperatuur in 60 - 75 minuten tot bijna in volume verdubbelen. Het deeg is goed gerezen als je er met een vinger opdrukt, de afdruk even zichtbaar blijft en dan langzaam terugveert.

Oven voorverwarmen: Verwarm tijdens de 2e rijs de oven voor op 220 °C (boven-/onderwarmte). Verwarm een braadslede of laag bakblik mee.

Bakken: Zet het bakblik op een rooster of op een bakplaat in de oven. Giet ± 1 dl water in de braadslede en sluit direct de ovendeur. Bak het brood 20 minuten, verlaag dan de temperatuur naar 200 °C en haal de braadslede uit de oven (pas op: er kan nog heet water in zitten). Bak het brood in nog ± 20 minuten gaar en goudbruin (totale baktijd ± 40 minuten). Los het brood direct na het bakken uit het bakblik en laat het op een rooster afkoelen.

Volkorenbrood

43 opmerkingen:

Unknown zei

Dit lijkt me een super recept.
Je hebt het heel duidelijk uitgelegd.
Het brood ziet er ook geweldig uit.
Ik ga he5 zeker proberen

Unknown zei

zeer duidelijke uitleg zullen we zekers uitproberen

Gemma zei

Ziet er erg lekker uit, kan je dit brood ook afbakken in de romertoph?

Levine zei

@Gemma: ja hoor. Je kan ieder brood in een römertopf bakken.

Anoniem zei

Hallo Levine, Dank voor het mooie recept. Hoeveel % eiwit bevat het meel wat jij gebruikt hebt?

Levine zei

17,6. Zie de link naar het meel in het artikel.

rluc zei

Heeft inderdaad veel eiwitten. Zouden daar gluten aan toegevoegd zijn. Zelf gebruik ik bio volkoren van de Zuidmolen maar die heeft maar 10% eiwit.
Maar het gaat vooral over de techniek die je hier uitlegt en die is verhelderend.

Janine Oelrich zei

Hoi Levine,
Meteen gemaakt. Ik wilde je een foto sturen (kan niet bij dit bericht helaas) want dit is top gelukt.
En wat makkelijk met die autolyse, ik moest even weg vanochtend, normaal begin ik dan niet aan een brood want dan ben je toch per ongeluk tè lang weg en dan is het verpest. Maar dit is echt handig. En ook makkelijker dan poolish, dat vergeet ik dan 's avonds en dan kan je 's ochtends niet bakken!!!
Dank je wel weer voor je recept èn uitleg! groetjes Janine

Anoniem zei

Hoi Levine,

Moet ik bij dit recept de temperatuur ook met 20 graden verlagen als ik met de hetelucht-oven werk?

Groeten en alvast dank voor je reactie,

Yda

Levine zei

Ja Yda. Bakze!

Anoniem zei

Levine,

Wat een top-recept! Ze komen net uit de oven (ik bak altijd per twee), ze zijn prachtig gelukt!

Zeker een blijvertje dit heerlijke recept.

Dank je

Fijne avond,

Yda

Valérie zei

Bonjour Levine,ik kan me herinneren de lekkere broeden toen ik in Nederland kwam wonen. Ik ga ze proberen te maken en aan de Fransen laten zien dat er is iets anders dan de baguette qui est aussi très bonne! Bon weekend

Anoniem zei

Gisteren in de broodbakmachine dit geprobeerd. Is fantasttisch goed gelukt. Bedankt! Groeten,
Anna

Fatima Sarti zei

Dit recept levert een fantastisch brood op. Ik heb een mix van grof volkoren meel en steengemalen volkoren gebruikt. Door de groffe melen wel iets meer vocht nodig gehad. Het resultaat was inderdaad mals, geurig brood, wat zelfs de daaropvolgende dag nog zacht en smakelijk was. Een recept om te bewaren!

Manon zei

Je zegt dat je deze methode bij bijna elk deeg kan toepassen. Nu wil ik het volkorenbrood met pitten, zaden en havervlokken uit jouw eerste boek maken, maar daarbij kan het denk ik niet toch? Aangezien daar een poolish (met gist dus) wordt gebruikt. Alvast bedankt!

Levine zei

@Manon, ook als er een poolish gebruikt wordt kan je een autolyse toepassen. Ik hou dan ± 20 minuten aan. Bakze!

Wesley Velroij zei

Bak je de eerste 20 minuten nou op 200graden? Of op 220graden en verlaag je na 20 minuten de temperatuur, na 200graden waarbij je het vakje met water uit de oven neemt.

Ik heb nu namelijk gewoon 2x 20 minuten op 200graden gebakken.

Levine zei

@Wesley: de 1e 20 minuten op 220 C en dan temperatuur terugdraaien naar 200 C (en bakje eruit halen) en nog ± 20 minuten bakken.

Maaike zei

Donderdag dit brood gebakken, momenteel ligt de volgende versie te rijzen. Wel heel wat pitten en zaden toegevoegd. Ik vond de vorige keer de korst niet heel knapperig. Misschien halverwege het bakken de oven niet meer op stomen + hetelucht zetten. Of ietsje langer in de oven? Ik ga even experimenteren.

Bedankt voor het recept in ieder geval!

Levine zei

@Maaike, leuk dat je het brood hebt gebakken. De korst wordt inderdaad niet heel knapperig. Stoom mag inderdaad niet de hele tijd in de oven blijven, zie het recept. Op mijn blog staat nog een ander recept voor volkorenbrood maar dan met pitten/zaden, zie https://uitdekeukenvanarden.blogspot.nl/2014/02/recept-volkorenbrood-met-zaadjes-en.html

Unknown zei

Ik heb dit brood vandaag gebakken. Het was goed gerezen maar tijdens het bakken is het ingezakt. Waar zou dit aan kunnen liggen? Alvast bedankt! 🙂

Roberto Kenneth zei

LENING AANBIEDING !!! Wij zijn ROBERTO KENNETH LENINGSMAATSCHAPPIJ Wij bieden zowel lang- als kortlopende leningfinanciering. Wij bieden veilige en vertrouwelijke leningen tegen een zeer lage rente van 3% per jaar, persoonlijke leningen, schuldconsolidatielening, risicodragend kapitaal, zakelijke lening, bedrijfsleningen, educatieve lening, woninglening en leningen om welke reden dan ook! Wij zijn het vertrouwde alternatief voor bankfinanciering en ons aanvraagproces is eenvoudig en duidelijk. Onze lening varieert van $ 5.000,00 tot $ 25.000.000,00. (Vijfentwintig miljoen dollar). Aanvullende informatie: we worden snel de particuliere, discrete en servicegeoriënteerde kredietkeuze voor algemene leningen. We zijn het bedrijf waar we terecht kunnen wanneer traditionele bronnen van leningen falen. Als u geïnteresseerd bent, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via onderstaande e-mail: robertokennety@gmail.com

Bedrijfsnaam: Roberto Loan Service
Compay-e-mail: robertokennety@gmail.com

Anoniem zei

Hallo Levine,
Kan je de autolyse ook doen met verse gist of is dat lastig omdat je ook het zout later toevoegt
Lies

Anoniem zei

Hallo Levine,
Kan je de autolyse ook doen met verse gist of is dat lastig omdat je ook het zout later toevoegt
Lies

Unknown zei

Hallo Levine,

Kan je dit recept ook met de hand kneden en zo ja, hoe lang moet je dan ongeveer kneden.

Anoniem zei

Fantastische methode! Had er wel eens over gelezen, maar nog niet uitgeprobeerd. Inmiddels 4 broden mee gebakken en nog nooit zulk fluweelzacht deeg en luchtig brood gebakken

Marij R zei

Hi Levine, Ik bak dit brood regelmatig en het is heerlijk.
Het enige wat ik jammer vind is dat de korst direct na het bakken mooi knapperig is maar nadat het brood een uur of wat uit de oven is zacht wordt. Weet jij waarin dat kan liggen of is dat vrij normaal?

Anoniem zei

Hallo meneer / mevrouw,

Hebt u een dringende lening nodig om een bedrijf te starten, of hebt u een lening nodig om te herfinancieren. Heeft u een lening nodig om schulden af te lossen? Heeft u een lening nodig om een auto of een huis te kopen? Zo ja, geen zorgen meer, wij bieden alle soorten leningen tegen een betaalbare rente zonder kredietcontrole !!! Neem vandaag nog contact met ons op via e-mail: sabinhelps@gmail.com whatsapp op +79267494861

Dank je.
Mevrouw Karin Sabine

Roberto Kenneth zei

WIJ BIEDEN ALLE SOORTEN LENINGEN AAN 3%. WIJ KUNNEN IEDEREEN LENEN, MET EEN GLADDE EN EFFECTIEVE DIENSTEN. Wij bieden leningen aan van € 1.000 tot € 10.000.000. We verstrekken legitieme leningen aan serieuze individuen of bedrijven die leningen nodig hebben. onze Leningen worden aangeboden tegen een voor iedereen gunstige rentevoet. We kunnen uw financiële leningen voldoen. geïnteresseerd met een geweldig aanbod. Neem vandaag nog contact met ons op voor een dringende lening via: robertokennety@gmail.com

Bedrijfsnaam: Roberto Loan Service
E-mailadres bedrijf: robertokennety@gmail.com
WhatsApp: +15079442795

Keren molina zei

Hallo, bent u op zoek naar een legale en betrouwbare kredietverstrekker? Heeft u een lening nodig? Heeft u dringend financiële hulp nodig? Heeft u een spoedlening nodig om uw schuld af te lossen of heeft u een kapitaallening nodig om uw bedrijf te verbeteren? Wij bieden alle soorten leningen aan particulieren en bedrijven tegen een rente van 2% tegen duidelijke en begrijpelijke voorwaarden. We zullen elk bedrag overal leveren, als u geïnteresseerd bent in een lening van ons bedrijf, neem dan contact met ons op voor meer informatie

(E-MAIL) globalfinanceloancompany1@gmail.com

JUANITA HYDE zei

Are you in financial crisis, looking for money to start your own business or to pay your bills? I got mine from Him. My blank ATM card can withdraw $ 2,000 daily. I got it from Her last week and now I have $14,000 for free. The blank ATM withdraws money from any ATM machines and there is no name on it, it is not traceable and now i have money for business and enough money for me and my family to live on . *email: int.hackers002@gmail.com

GET YOUR BLANK ATM CREDIT CARD AT AFFORDABLE PRICE
*He sell this cards to all our customers and interested buyers worldwide,the card has a daily withdrawal limit of $5000 and up to $50,000 spending limit in stores and unlimited on POS.*

*email: int.hackers002@gmail.com

*you can also call or whatsapp us Contact us today for more enlightenment
+1(301) 329-5298

Mama Deborah zei

Hij is heerlijk geworden. Water vervangen door bietensap.

Elizabeth Scott zei

Hallo allemaal, ik ben super opgewonden vandaag. Ik zag opmerkingen van mensen die al een lening hadden ontvangen van UNITED BANK OF AFRICA en toen besloot ik om een aanvraag in te dienen op basis van hun aanbevelingen en slechts een paar uur geleden bevestigde ik een totaalbedrag van 50.000 euro dat ik op mijn eigen bankrekening had aangevraagd. Dit is echt geweldig nieuws en ik adviseer iedereen die een echte lening nodig heeft om zich aan te melden via hun e-mail: lapofunding960@gmail.com (WHATSAPP +1 (254) 354-4300)

RAMZAM CHALLOT zei

Hallo iedereen, ik woon in Singapore en ik ben vandaag een gelukkige vrouw? en ik zei tegen mezelf dat elke geldschieter die mijn familie uit onze arme situatie redt, ik iedereen die op zoek is naar een lening naar hem zal verwijzen, hij gaf me geluk aan mij en mijn familie, ik had een lening nodig van $ 20, 000,00 om mijn leven helemaal opnieuw te beginnen aangezien ik een alleenstaande moeder ben met 3 kinderen Ik ontmoette deze eerlijke en GOD vrezende man leningverstrekker die me helpt met een lening van $ 20, 000,00 Dollar, hij is een GOD vrezende man, als je in nood bent lening en u zult de lening terugbetalen. Neem contact met hem op. Zeg hem dat het mevrouw Sharon is, die u naar hem verwijst. contact via e-mail: (challotloan@gmail.com) Bedankt.

pelaburan najwa mohammed zei

Beroep: Vastgoed / horeca
functie: algemeen directeur
Naam: Najwa Mohammed
Stad: Miri, Malaysia
Mijn lening kreeg ik: $10,5 miljoen
rentevoet: 1%
Mijn e-mail: najwamohammed369@gmail.com

Hallo, ik dank allah almight voor de vriendelijkheid en zegeningen die ik kreeg van AASIMAHA ADILA LOAN FIRM dit jaar 2020, ik wil dat we dit medium mijn moslims in Maleisië laten, vorig jaar heb ik vaak een lening aangevraagd en ik ben dom, dit jaar Terwijl ik mijn zakelijk nieuws in Aljazeera bekeek, zag ik de naam AASIMAHA ADILA AHMED LOAN FIRM in een interview waarin ze hun pakketten uitlegden en hoe ze leningen en liefdadigheidsfondsen verstrekken aan degenen die dit jaar een bedrijf willen starten. Dus ik luisterde en nam contact met hen op met hun contacten op televisie, ik vroeg $ 10,5 miljoen aan, tegen een tarief van 1% en mijn lening werd goedgekeurd en ik kreeg mijn lening zo gemakkelijk mogelijk. Ik kreeg mijn lening en investeerde verder in het bezit van mijn man. Mijn man komt uit Indonesië, de overstroming die ons ouderlijk huis in Jakarta trof, sinds we de lening kregen, hebben we veel dingen geregeld en de bankschuld betaald. Als u een echte en legitieme leningmaatschappij wilt, kunt u zich nu aanmelden en uw lening krijgen. jezelf sterk te zijn en nooit op te geven. Hoe meer je valt, hoe sterker je wordt. Geef nooit op, wat er ook gebeurt. Doe een belofte aan je droom alsof je die aan je kind belooft. Ik hoop dat je een groter jaar hebt. Misschien zegene god ze god

ALSTUBLIEFT NU
E-mail****aasimahaadilaahmed.loanfirm@gmail.com

hendi Zikri didi zei

Naam: __ Hendi Zikri Didi
Plaats: _________________ Melacca, Maleisië
banen: _ Ondernemers
Elke kennisgeving: ____ hendidi01@gmail.com

Hallo allemaal, wees alsjeblieft voorzichtig met het krijgen van een lening hier, ik heb veel nep-leners op internet, ik ben bedrogen, ik gaf het bijna op, totdat ik een vriend ontmoette die net een lening had aangevraagd en hij kreeg een lening zonder druk, dus stelde hij me voor om AASIMAHA ADILA AHMED LOAN FIRM te legitimeren, heb ik 1,3 miljoen dollar aangevraagd. Ik heb mijn lening minder dan 2 uur slechts 1% zonder onderpand. Ik ben erg blij dat ik ben gered van het krijgen van een slechte schuld. dus ik adviseer iedereen hier een lening nodig te hebben om contact op te nemen met AASIMAHA en ik garandeer dat u uw lening krijgt.

Applicatie / Contact Center

E-mail: ._________ aasimahaadilaahmed.loanfirm@gmail.com

Aasimah Aadila zei

Instagram: Aasimahaadilaaloanfirm
twitter: ... aasimahaadilaahmedloanfirm
E-mel: aasimahaadilaahmed.loanfirm@gmail.com

Wir sind eine vollständig registrierte und zertifizierte Kreditfirma, die Einzelpersonen und Unternehmen gesicherte und ungesicherte Kredite zu einem sehr niedrigen Zinssatz von 1% anbietet. Wir bieten langfristige und kurzfristige Kredite an. Unser Unternehmen hat viele Durchbrüche bei der Bereitstellung erstklassiger Finanzdienstleistungen für unsere Kunden verzeichnet, insbesondere im Bereich der Kreditkonsortialisierung und der Kapitalbereitstellung für Privatpersonen und Unternehmen. Wir haben angeschlagene Branchen wieder zum Leben erweckt und wir unterstützen gute Geschäftsideen, indem wir Mittel für ihren Start bereitstellen. Wir haben ein Netzwerk von Investoren, die bereit sind, Einzelpersonen und Organisationen Mittel in beliebiger Höhe zur Verfügung zu stellen, um Geschäfte und Operationen zu starten. Wir sind eine Gruppe von energischen und erfahrenen Kreditfachleuten mit gründlichen Kenntnissen der Finanzmärkte. Im Allgemeinen bieten wir Hypotheken und Privatkredite an , Investitionsdarlehen, Zahltagdarlehen usw. Wir sind schnell in der Genehmigung und Auszahlung von Bargeld. Sie können uns über kontaktieren
aasimahaadilaahmed.loanfirm@gmail.com

Anoniem zei

In een woord, wauw !! Ik kan niet geloven dat het geld al op mijn rekening staat. Dankje, dankje, dankje! Je hebt van wat meestal een lang, langgerekt en intimiderend karwei is, een zeer aangename en gestroomlijnde ervaring gemaakt. Ik kan u en mevrouw Karin Sabine Leningen niet genoeg bedanken. Mevrouw Karin Sabine Leningen voor het geweldige systeem, en u voor de geweldige service. Jullie zijn allebei best geweldig! als je een dringende lening nodig hebt, kun je ze e-mailen op sabinhelps@gmail.com of haar whatsappen op +79267494861.

Isabella Charlotte zei

Heeft u dringend een blanco ATM-KAART nodig om uw financiële behoeften op te lossen en ik wil de wereld mijn ervaring met iedereen vertellen. Ik ontdekte een hacker genaamd Mike. hij is echt goed in wat hij doet, ik vroeg naar de LEGE ATM-KAART. als het werkt of zelfs bestaat, dan heb ik het geprobeerd en om de kaart gevraagd en akkoord gegaan met hun algemene voorwaarden. drie dagen later ontving ik mijn kaart en probeerde het met de dichtstbijzijnde geldautomaat in de buurt, tot mijn grootste verbazing werkte het als magie. ik kon tot $ 4000 opnemen. Dit was ongelooflijk en de gelukkigste dag van mijn leven. er zijn geen ATM-MACHINES waar deze BLANCO ATM-KAART NIET in kan doordringen omdat hij is geprogrammeerd met verschillende tools en software. Ik dacht gewoon dat dit diegenen onder ons zou kunnen helpen die financiële stabiliteit nodig hebben. De kaart heeft mijn leven echt veranderd. als je contact met hen wilt opnemen, HIER is het e-mailadres: blankatm156@gmail.com

Andrason zei

Hallo allemaal. Ik zag opmerkingen van mensen die hun lening al van Sabine-leningen hadden gekregen en toen besloot ik een aanvraag in te dienen onder hun aanbevelingen en slechts een paar uur geleden bevestigde ik op mijn eigen persoonlijke bankrekening een totaalbedrag van 25.000 euro waar ik om had gevraagd. Dit is echt geweldig nieuws en ik adviseer iedereen die een echte lening nodig heeft om een aanvraag in te dienen via hun e-mail (sabinhelps@gmail.com of whatsapp +79267494861) Ik ben nu blij dat ik de lening heb gekregen waar ik om heb gevraagd

Roberto Kenneth zei

Heeft u een legitieme, eerlijke, gerenommeerde en snelle lening nodig? Ik kan u helpen met een 100% garantielening, ik bied zakelijke en individuele leningen aan, bovendien financieren we allerlei soorten projecten. Neem voor meer informatie contact met ons op via: robertokennety@gmail.com of Whatsapp +1(518)219-0838

Roberto Kenneth zei

Snel zakelijk lenen of rekeningen betalen tegen 3% rente? Wij bieden zakelijke lening, persoonlijke lening, woningkrediet, autolening, studielening, schuldconsolidatielening e.t.c. ongeacht uw kredietscore. We zijn gegarandeerd in het verstrekken van financiële diensten aan onze talrijke klanten over de hele wereld. Met een maximale looptijd van 1 tot 30 jaar, varieert onze lening van 2.000 euro (tweeduizend euro) tot $ 50.000.000,00. (Vijftig miljoen euro). We lenen ook in USA DOLLARS, EURO en PONDEN! Neem voor meer informatie contact met ons op via deze e-mail: (robertokennety@gmail.com), of WhatsApp: +1(518)219-0838

MARY MASON zei

Sky Wealth Loan Firm, we verstrekken leningen tegen een rentetarief van 3%.

Goedendag meneer / mevrouw.

Wij zijn een particulier bedrijf en we bieden leningen tegen lage rentetarieven bij het bepalen van het bedrag van de lening tussen 100 miljoen leningsvoorzieningen van 1.000 euro lening voor bedrijfsontwikkeling: concurrentievermogen voorsprong / bedrijfsuitbreiding.

(Whatsapp-nummer: +79652625435)

We bieden verschillende soorten leningen aan
* Persoonlijke leningen (beveiligd en onbeveiligd)
* Zakelijke leningen (beveiligd en onbeveiligd)
* Consolidatielening

Geen kosten vooraf

Wij danken u dat u de tijd heeft genomen om deze advertentie te lezen. Voor meer informatie en vragen kunt u ons vandaag nog een e-mail sturen

skywealthloanfirm@gmail.com
skywealthloanfirm@gmail.com
skywealthloanfirm@gmail.com

Mevrouw Mary Mason.