07 september 2017

Thaise kip met basilicum

Thaise kip met basilicum

Dit gerecht is simpel om te maken, smaakvol en echt heel snel klaar. Met de voorbereidingen erbij zit je binnen 20 minuten aan tafel. Kijk, daar hou ik nou van!

Thaise kip met basilicum
  • 3 eetlepels arachide olie
  • 1 – 3 Spaanse pepers, in dunne ringetjes (evt. zaadjes verwijderd)
  • 3 sjalotjes, in dunne plakjes
  • 3 - 5 teentjes knoflook, in dunne plakjes
  • 450 gram kipgehakt
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels sojasaus (Kikkoman met minder zout)
  • 1 eetlepel vissays
  • 80 ml kippenbouillon
  • 1 flinke handvol verse basilicumblaadjes

  1. Verhit een wok voor op hoog vuur. Voeg de olie, sjalotjes, knoflook en pepers toe en roerbak 1 – 2 minuten.
  2. Voeg het kipgehakt toe en roerbak een minuut of 2 mee. Breek daarbij het gehakt in kleine stukjes.
  3. Voeg suiker, sojasaus en vissaus toe en bak 1 minuut mee.
  4. Voeg de bouillon toe en schraap de aanbaksels los. Laat de bouillon verdampen. Dit zal heel snel gaan omdat de wok heel heet is.
  5. Roer de basilicumblaadjes erdoor en laat slinken.
  6. Direct serveren met rijst.

Bron: The Woks of Life

2 opmerkingen:

René zei

Vandaag het gerecht gemaakt. Het hele gezin heeft ervan gesmuld.
Het wordt denk ik nog lekkerder met Kemangi (citroen basilicum).

Levine van Doorne zei

Goed te horen dat jullie het lekker vonden en bedankt voor de tip voor de basilicum.