Gisteren was het de kortste dag van het jaar en is de winter officieel begonnen. Hoogste tijd voor een zomers toetje: ijs! Dit sorbetijs kan een paar dagen in de vriezer bewaard worden. Ik heb hiervoor mijn zelfvriezende Nemox Gelatissimo weer eens uit de kast gehaald.
Mango sorbetijs
Recept printen
- 2 grote rijpe mango's (± 1 kilo)
- 130 gram suiker
- 160 ml/gram water
- 4 theelepels vers geperst limoensap
- 1 eetlepel donkere rum of sinaasappellikeur
- snufje zout
Giet het mengsel in een ijsmachine en draai tot ijs. Zonodig in de vriezer verder op laten stijven.
Eet smakelijk!
Bron: The Perfect Scoop van David Lebovitz.
3 opmerkingen:
ben het aan het maken en het ziet er nu al lekker uit !
En, hoe vind je het ijs?
Dit ijs was een groot succes na een barbecue!
Een reactie posten