Ik ben erg in mijn nopjes met deze machine. Kwam het in het verleden nog wel eens voor dat ik was vergeten het vrieselement in de vriezer te leggen, nu kan ik op ieder moment ijs maken! 5 minuten voorkoelen en huppa draaien maar.
Dit ijs van blauwe bessen is één van onze favorieten.
IJs van blauwe bessen (± 1 liter)
Recept printen
- 300 gram blauwe bessen (vers of bevroren, laat bevroren bessen ontdooien en uitlekken)
- 130 gram suiker
- snufje zout
- geraspte schil en sap van een ½ citroen
- 360 ml slagroom
- 360 ml zure room
Doe de bessen, suiker, zout en citroenrasp en -sap in een kleine pan. Breng het mengsel al roerend aan de kook. Laat de bessen in een paar minuten openspringen.
Schep de bessen met vocht in een foodprocessor en draai tot een homogeen mengsel.
Voeg de slagroom en de zure room toe en meng met de pulsknop. Proef en voeg zonodig nog wat citroensap of suiker toe.
Giet het mengsel in een kom en laat het in de koelkast koud worden.
IJs maken:
Giet het mengsel in de machine en laat tot ijs draaien. Serveer direct of laat het in de vriezer verder opstijven. Het ijs blijft ongeveer 2 weken in de diepvries goed.
Lekker met vers fruit (blauwe bessen, frambozen, bramen) en een toefje slagroom.
Bron: Baking, from my home to yours van Dorie Greenspan.
Eet smakelijk!
3 opmerkingen:
lijkt me een ideaal ding arden :) die ijsmachine , En het recept ziet er ook heerlijk uit!
Ben nog aan het "denken"over een ijsmachine maar deze lijkt me wel makkelijk
Ik zit er al een hele tijd over na te denken of ik er eentje moet kopen, ik twijfel tussen deze die je nu hebt gekocht en de Bestron DKY15.. maarja daar zijn geen reviews over.. maarja als ik jou verhaal hoor over dat lekkere ijs, ga ik toch maar weer eventjes kijken naar de Nemox!!!!! :)
trouwens probeer een keer mango ijs te maken ..
groetjessss
Goedenmiddag, ik ben op zoek naar een goed recept om met verse frambozen ijs te maken. Kan ik dit blauwebessenrecept daarvoor gebruiken, of zijn de gewichten etc anders? Heel graag uw reactie,
Wendy (ik woon in Argentinië en wij hebben framb.plantages en wil naast likeuren en sauzen ook ijs gaan aanbien). mijn mailadres is info@centromariposa.com.ar
Een reactie posten