26 juli 2008

Kipspiesjes van de grill

Kipspiesjes

Zomertijd = barbecuetijd voor een heleboel mensen, maar niet voor ons. Wij barbeknoeien namelijk nooit. Het aansteken van een barbecue en zorgen voor een mooi vuurtje vind ik mannenwerk, daar begin ik niet aan. Probleem is dat mijn echtgenoot daar ook niet aan begint, hij vindt er niks aan, aan een vuurtje stoken, met een krant wapperen totdat het mooi brand om er vervolgens allerlei etenswaren op te leggen die als hij niet oppast nog kunnen verbranden ook.

Het bovenstaande betekent niet dat we nooit grillen! We doen het niet buiten, maar binnen op een Cuisinart Grill. Deze elektrische grill heeft verwisselbare platen; platen met ribbeltjes voor onder andere vlees, panini, groenten en platte platen voor bijvoorbeeld vis, tosti's en zelfs pancakes. Hij is op allerlei standen en temperaturen in te stellen, je kunt hem dicht en opengeklapt gebruiken, wat je maar wilt. Om een lang juichend verhaal kort te maken: het is een perfect en veelzijdig apparaat en ik gebruik hem regelmatig met veel plezier.

Wij smulden van de week van deze kipspiesjes en aten er geroosterde aardappeltjes uit de oven en gestoomde broccoli bij. Geen sausjes, dat heeft deze kip niet nodig!

Kipspiesjes van de grill
  • 400 gram kipfilet, in blokjes
Marinade:
  • 2 eetlepels/30 ml zonnebloemolie
  • 2 eetlepels/30 ml ketjap manis
  • 1 eetlepel/15 ml honing
  • sap van 1 sinaasappel
  • ½ theelepel vers geraspte gemberwortel
  • 1 teentje knoflook, uit de pers
  • versgemalen peper
Meng de ingrediënten voor de marinade in een schaal. Schep de kipblokjes erdoor. Laat 12 - 24 uur in de koelkast marineren.

Kipspiesjes

Rijg de blokjes op houten prikkers en grill op een barbecue of grillplaat of -pan in ± 10 minuten gaar.

Kipspiesjes

Eet smakelijk!

1 opmerking:

Anoniem zei

Dat lijkt me met dit weer ook wel wat om uit te proberen in mijn grillpan. (omdat ik ook zo'n nbbq echtgenoot heb) Lekker
Groetjes Wil V