Zomertijd = barbecuetijd voor een heleboel mensen, maar niet voor ons. Wij barbeknoeien namelijk nooit. Het aansteken van een barbecue en zorgen voor een mooi vuurtje vind ik mannenwerk, daar begin ik niet aan. Probleem is dat mijn echtgenoot daar ook niet aan begint, hij vindt er niks aan, aan een vuurtje stoken, met een krant wapperen totdat het mooi brand om er vervolgens allerlei etenswaren op te leggen die als hij niet oppast nog kunnen verbranden ook.
![](https://farm4.static.flickr.com/3236/2701753767_0b6a343e52_m.jpg)
Wij smulden van de week van deze kipspiesjes en aten er geroosterde aardappeltjes uit de oven en gestoomde broccoli bij. Geen sausjes, dat heeft deze kip niet nodig!
Kipspiesjes van de grill
- 400 gram kipfilet, in blokjes
- 2 eetlepels/30 ml zonnebloemolie
- 2 eetlepels/30 ml ketjap manis
- 1 eetlepel/15 ml honing
- sap van 1 sinaasappel
- ½ theelepel vers geraspte gemberwortel
- 1 teentje knoflook, uit de pers
- versgemalen peper
Rijg de blokjes op houten prikkers en grill op een barbecue of grillplaat of -pan in ± 10 minuten gaar.
Eet smakelijk!
1 opmerking:
Dat lijkt me met dit weer ook wel wat om uit te proberen in mijn grillpan. (omdat ik ook zo'n nbbq echtgenoot heb) Lekker
Groetjes Wil V
Een reactie posten