De hazenachterbouten die ik kocht waren nog jong en ik heb het marineren achterwege gelaten. Het resultaat: een overheerlijke hazenpeper. Het stoven kan op het kleinste pitje met eventueel een sudderplaatje eronder of in de oven op ± 150 ºC. Af en toe even kijken of de inhoud van de pan niet te hard pruttelt en of er nog genoeg vocht in zit.
Hazenpeper
- 4 hazenachterbouten
- 50 gram ongezouten roomboter
- 1 grote ui. gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, gesnipperd
- 100 gram spekreepjes
- 2 stengels bleekselderij, in boogjes
- 20 gram bloem
- 2 ½ dl rode wijn
- 2 ½ dl wildfond
- 3 takjes verse tijm
- 2 (verse) laurierblaadjes
- 2 kruidnagels
- zout, versgemalen peper
Uit de pan scheppen en op een bord leggen. Ui en bleekselderij toevoegen en ± 3 minuten zachtjes fruiten. Bloem toevoegen, goed roeren, en een paar minuten laten garen. Vervolgens rode wijn en fond erbij doen en de aanbaksels van de bodem van de pan losschrapen. Roer tot een lichtgebonden saus ontstaat. Breng aan de kook en voeg de hazenbouten, spekjes, tijm, laurier en kruidnagels toe. Doe de deksel op de pan en zet op het kleinste pitje met eventueel een sudderplaatje eronder of in de oven op ± 150 ºC en laat in ± 2 uur zachtjes gaar worden.
Haal de hazenbouten uit de pan, haal het vlees eraf en snijd in stukjes. Doe de stukjes vlees terug in de pan en laat warm worden. Breng de saus zonodig op smaak met zout en peper.
Lekker met aardappelpuree en rode kool of Hutspot van bospeen en rode ui.
Aangepast recept van WildPlaza.
Eet smakelijk!
1 opmerking:
Hallo Arden,
bedankt voor dit recept. Mijn schoonvader is gek op wild en nu kan ik met de kerstdagen voor hem een speciaal gerecht meenemen. Hoewel, niet alleen voor hem want ik denk dat ik het zelf ook erg lekker zal vinden.
Een reactie posten