Het aantal inzendingen tot nu toe is heel divers. Er kunnen er natuurlijk nog veel meer bij! Jullie hebben nog een week de tijd om iets over cranberries te schrijven of mij een recept te sturen. Ik heb geprobeerd zoveel mogelijk Nederlandse foodbloggers per e-mail uit te nodigen om mee te doen aan dit foodblog-event, maar dat bleek een lastige klus. Een aantal foodbloggers heeft namelijk geen e-mailadres op hun weblog vermeld.
Hieronder de beloofde 'tussenstand'. Eind december/begin januari verschijnt de uitgebreide 'round-up' op mijn weblog.
- Maaike van Kessel: Cranberry-vlaai
- Koken in de buurt: Cranberry-rode vermouth sorbet
- Hilde's webhoekje: Kerststol met cranberries, blauwe bessen en kersen
- Notitie van Lien: Cranberry saus met limoen
- Petra de Hamer: Ketel1Red
- Puur Culinair: Cranberryjam en Kerststerren met zaden en cranberries
- Company in my Kitchen: Cranberry sauce en Cranberry Crumble Coffee Cake
- Cranberry-pecannoten swirl
- Appel-cranberry compote
- Kerststol met marsepein
- Cake met abrikozen, amandelen en cranberries
- Cranberrycompote met steranijs en gember
- Panettone
- Cranberry-mousse
Sorbet van cranberries
- 340 gr cranberries
- 315 gr suiker
- 195 g vers sinaasappelsap (ongeveer 4 sinaasappelen)
- 160 g vers citroensap (ongeveer 4 citroenen)
Afgieten en de cranberries door een roerzeef draaien.
De suiker onder de nog warme cranberries mengen. Als de suiker opgelost is , het citroensap en sinaasappelsap eronder mengen.
Laten afkoelen. Daarna in de ijsmachine laten draaien.
Eet smakelijk!
Lees hier de 'round-up' met maar liefst 26 verschillende recepten waarin cranberries zijn verwerkt.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten