06 augustus 2008

Frambozen-yoghurtijs

Frambozen-yoghurtijs

Heerlijk fris yoghurtijs. De naam doet vermoeden dat het om ijs gaat met weinig calorieën, maar helaas ....... niets is minder waar. Er wordt namelijk ook nog slagroom in verwerkt.

Zorg ervoor dat je kom en garde brandschoon zijn als je de eiwitten gaat stijfkloppen. Als er namelijk maar een spoortje vet bijkomt lukt het niet om de eiwitten stijf te krijgen. Een paar drupjes citroensap doen wonderen: doe wat citroensap op een schoon doekje of stukje keukenpapier en wrijf hiermee de kom en de gardes in.

Frambozen-yoghurtijs
Recept printen
  • 225 gram frambozen
  • geraspte schil en sap van een ½ citroen
  • 150 gram fijne suiker
  • 90 ml/gram water
  • 2 grote eiwitten
  • snufje zout
  • 1,5 dl yoghurt
  • 2,5 dl slagroom
  • 1 theelepel vanille extract
Pureer de frambozen en roer het citroensap erdoor. Passeer de puree door een zeef om te pitjes te verwijderen. Roer de citroenrasp erdoor en zet even weg.

Doe de suiker en het water in een steelpannetje. Laat al roerend aan de kook aankomen. Laat nog ± 3 minuten zachtjes koken.

Klop intussen de eiwitten met het snufje zout tot stijve pieken.

Frambozen-yoghurtijs

Giet al kloppend de suikersiroop in een dunne straal bij het stijfgeklopte eiwit en blijf nog 3 minuten kloppen. Meng er de yoghurt door en blijf kloppen tot het mengsel afgekoeld is.

Meng de frambozenpuree met de slagroom en het vanille extract en roer dit door het eiwit/yoghurtmengsel.

Giet het mengsel in een ijsmachine en draai tot ijs. Eventueel in de vriezer verder op laten stijven.
Frambozen-yoghurtijs
Frambozen-yoghurtijs

Eet smakelijk!

1 opmerking:

Gea zei

Terwijl ik deze posting zat te lezen, komt mijn eerstgeborene achter mij staan, ziet de foto's bij deze posting en zegt: Dat ziet er lekker uit!
Dat vind ik nou ook.