Deze taart - eigenlijk een heel groot chocolate chip cookie :-) - vindt iedereen lekker! Het deeg is razendsnel gemaakt en na ± 40 minuten bakken ruikt je huis heerlijk naar vers gebakken koekjes. Lekker knapperig aan de buitenkant en 'chewy' binnenin.
Het recept is van Martha Stewart. In plaats van in een "ovenproof skillet" heb ik de taart gebakken in een lage taartvorm van 24 cm, maar iedere andere vorm van ongeveer 24 cm volstaat. In het recept staat verder: verdeel in 8 stukken en serveer met vanille ijs en caramelsaus. Nou, dat heb ik maar niet gedaan! Je krijgt wel hele grote stukken als je de taart in 8 stukken verdeeld en daar dan nog eens ijs en caramelsaus bij? Beetje teveel van het goede! Ik heb de taart daarom in kleine punten gesneden en bij de koffie geserveerd.
Een deel van de chocolate chips heb ik vervangen door "peanut butter chips". Ik had nog een zakje liggen (meegenomen uit New York City). Heerlijk in allerlei soorten koekjes en bijvoorbeeld deze Chocolate Peanut Butter Buns.
Chocolate Chip Taart
- 280 gram patentbloem
- 1 theelepel baking soda (natriumbicarbonaat)
- snuf zout
- 170 gram ongezouten zachte roomboter
- 100 gram suiker
- 150 gram lichtbruine basterdsuiker
- 1 groot ei
- 2 theelepels (10 ml) vanille extract
- 250 gram chocolate chips (of grof gehakte pure chocolade)
- poedersuiker om te bestrooien (optioneel)
Meng de bloem, baking soda en zout en zet even apart.
Mix (met handmixer of platte klopper standmixer) de boter met de suikers in een paar minuten luchtig. Voeg het ei en het vanille extract toe. Mix tot alles goed gemengd is. Voeg het bloemmengsel toe en mix kort op de laagste stand tot alles net gemengd is. Roer de chocolate chips er met een lepel door.
Verdeel het deeg gelijkmatig over de bakvorm.
Bak in 35 - 40 minuten gaar en bruin. Niet TE lang bakken, de koek gaart nog wat na als hij uit de oven is. Laat 15 - 20 minuten afkoelen in de vorm en laat dan op een rooster verder afkoelen.
Bestrooi met wat poedersuiker en snijd in punten.
1 opmerking:
Heb deze eergisteren gemaakt en superlekker! Ik heb geen keukenmachine en heb het deeg gewoon met de hand gemaakt.
Een reactie posten