09 december 2007

Pompoensoep met Ras el Hanout en kokosmelk

Pompoensoep met Ras el Hanout en kokosmelk

Een druilerige koude zondag, een beginnende verkoudheid ......... tijd voor een lekker pittig soepje!

Pompoensoep met Ras el Hanout en kokosmelk
  • 2 eetlepels olie (zonnebloem of arachide)
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 grote teen knoflook, uitgeperst
  • 1 theelepel vers geraspte gember
  • 1 - 1½ theelepel Ras el Hanout
  • 750 gram pompoen, schoongemaakt gewogen, in blokjes
  • 1 blikje tomatenblokjes (400 gram)
  • 1 liter groentebouillon (blokjes of zelfgemaakt)
  • 200 ml kokosmelk
  • zout, versgemalen peper
  • scheutje gembersiroop
  • fijngehakte korianderblaadjes (garnering)
Verhit de olie in een grote pan en bak de ui glazig. Voeg de knoflook, gember, Ras el Hanout en de blokjes pompoen toe en laat even meebakken. Voeg de tomatenblokjes en de bouillon toe en laat het mengsel met de deksel op de pan 20 minuten zachtjes koken of tot de pompoen zacht is.

Pureer de soep met een staafmixer of in een foodprocessor. Roer de kokosmelk erdoor en laat goed warm worden (niet meer koken). Breng zonodig op smaak met peper en zout. Roer er vlak voor het serveren een scheutje gembersiroop door. Schep in soepkommen en strooi er wat gehakte korianderblaadjes over.

Pompoensoep met Ras el Hanout en kokosmelk

Ras el Hanout is een pittig kruidenmengsel dat veel gebruikt wordt in het Midden Oosten en Noord Afrika. Zie ook Wikipedia.

Eet smakelijk!

2 opmerkingen:

Lien zei

Mmm, dat klinkt inderdaad heerlijk verwarmend! Ik heb net de pompoen in het brood verwerkt, dus deze moet even wachten op de volgende..

Naomi zei

Heb deze soep al een paar keer gemaakt. Is elke keer weer een groot succes!