Kip met groenten in romige saus
(6 personen)
- 4 kippenbouten
- 2 enkele kipfilets
- 1 eetlepel olijfolie
- 25 gram boter
- 125 gram pancetta, in blokjes (of gerookt spek)
- 1 rode ui, grof gesnipperd
- 2 teentjes (gerookte) knoflook, grof gesnipperd
- 1 stengel bleekselderij, in boogjes
- 2 preien, in ringen van ± 1 cm
- 4 worteltjes, in plakjes
- 1 rode (punt) paprika, in stukjes
- 1 eetlepel bloem
- 350 ml droge witte wijn
- 200 ml crème fraiche
- 250 gram (mergel) champignons, in kwarten
- zout, versgemalen peper
- (gerookt) paprikapoeder
- peterselie, fijngeknipt
Verhit de olijfolie en de boter in een grote braadpan.
Bak de kippenpoten en de kipfilet (in gedeelten) aan beide kanten bruin.
Haal de kip uit de pan en bestrooi met zout, peper en (gerookt) paprikapoeder. Zet apart.
Schenk het vet op 1 eetlepel na uit de braadpan.
Bak in het achtergebleven vet de pancetta zachtjes uit. Voeg de ui toe en laat glazig worden. Voeg de knoflook, bleekselderij, prei, worteltjes en paprika toe en laat ± 5 minuten zachtjes meebakken.
Strooi de bloem over de groenten, goed doorroeren en even laten garen.
Voeg de wijn toe en laat het mengsel binden. Roer de crème fraiche erdoor. Voeg de kippenpoten toe en na ± 30 minuten ook de kipfilets en de champignons. Laat in nog ± 20 minuten gaar worden. Zonodig met zout en peper op smaak brengen. Bestrooien met peterselie.
Wij aten er gekookte roseval aardappeltjes en zelfgebakken brood bij.
Eet smakelijk!
Recept printen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten