21 december 2007

Gesuikerde cranberry's

Lekker om zo te snoepen of als versiering - en om op te eten natuurlijk - bij een toetje zijn deze gesuikerde cranberry's. Aan de buitenkant een krokant suikerlaagje en binnenin een verse cranberry die knapt in je mond. Door de cranberry's eerst 8 - 24 uur in een suikersiroop te laten staan krijgen ze een zoete smaak en verdwijnt de enigszins bittere smaak. Zorg ervoor dat de suikersiroop niet meer kookt als je de cranberry's erin doet, ze mogen niet knappen.

Het recept vond ik op Diana's Desserts. Surf voor een foto even naar haar site. Ze waren hier al op voordat ik zelf een foto kon nemen!

Gesuikerde cranberry's
  • 400 gram kristalsuiker
  • 5 dl water
  • 200 gram verse cranberry's
  • ± 150 gram hele fijne suiker (eventueel gewone kristalsuiker in een foodprocessor fijner malen)
Doe de kristalsuiker en het water in een pannetje. Breng langzaam en al roerend aan de kook. Haal van het vuur, doe de suikersiroop in een kom en roer er de cranberry's door. Zet afgedekt 8 - 24 uur in de koelkast.

Doe de fijne suiker in een lage schaal of diep bord. Giet de cranberry's af in een vergiet, vang eventueel de suikersiroop op. Rol de cranberry's in gedeelten door de suiker. Leg de cranberry's (van elkaar af) op een vel bakpapier of aluminiumfolie en laat in ongeveer 1 uur droog worden.

Bewaar in een luchtdichte trommel of blik. Ze blijven 1 week goed.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: