14 december 2007

Workshop bij Saskatoon 12 december 07

Het was afgelopen woensdagavond een gezellige boel bij Saskatoon in de Herenstraat in Voorburg. Voorbijgangers gluurden nieuwsgierig naar binnen. Wat gebeurt daar nou in de winkel? O leuk, er is een workshop "Hartige cakes" aan de gang.

Iedereen was op tijd, ook de deelnemers die van verder weg moesten komen (dames uit Cruquius leuk dat jullie er waren!). Om half acht zat iedereen met een glas wijn of een kop koffie en een stukje taart voor zich te wachten op wat komen ging. De taarten kwamen uiteraard uit eigen keuken: drie verschillende smaken "Crostata di marmellata", gemaakt met lekkere jams uit de winkel.

Na een korte inleiding en uitleg over de recepten gingen de workshoppers vol enthousiasme aan de slag. Er kon een keuze worden gemaakt uit zes recepten en iedereen mocht twee verschillende cakes bakken. Uiteraard was eigen creativiteit ook mogelijk :-).

De ingrediënten stonden op een lange tafel klaar voor het grijpen:

Workshop Hartige cakes bij Saskatoon in Voorburg
In no time piepten de digitale weegschalen, werden eitjes getikt, olijfolie getapt uit het vat, bloem afgewogen, bakpoeder afgemeten en kruiden toegevoegd. Verschillende soorten kaas werden afgewogen, rucola grof gesneden, chorizo in blokjes gesneden, gedroogde tomaatjes en olijven klein gesneden, walnoten gehakt, vijgen in Marsala te weken gezet en pesto gemaakt in een vijzel (goed zo Ivo!).

Workshop Hartige cakes bij Saskatoon in Voorburg
Er werd geklutst en geroerd dat het een lieve lust was en ondertussen werd er overlegd over de recepten en gezellig gekletst. Mary schonk tussen de bedrijven door rode en witte wijn en koud water voor een ieder in. De stemming zat er helemaal in.

Workshop Hartige cakes bij Saskatoon in Voorburg

Na zo'n 3 kwartier waren de eerste cakes klaar om de oven in te gaan, een spannend moment! Iedereen had op het bakpapier in de bakvorm (een trucje om de cake zonder problemen na het bakken uit de vorm te tillen) zijn naam geschreven. Je wilt tenslotte toch je eigen cakes mee naar huis nemen! Zo kwamen ze er na 30 minuten uit:

Workshop Hartige cakes bij Saskatoon in Voorburg

Terwijl de eerste cakes in de oven stonden en het heel lekker begon te ruiken was iedereen alweer aan de slag met de volgende en ook die kwamen mooi uit de oven:

Workshop Hartige cakes bij Saskatoon in Voorburg

Iedereen was heel tevreden met het eindresultaat en ik heb uit verschillende monden "ohh" en "ahh" en "kijk die van mij nou, wat mooi gelukt" gehoord :-).

Rond 22.00 uur stonden er 14 heel verschillende cakes uit te dampen op de tafel. Hoogste tijd om na te praten onder het genot van (nog weer) een wijntje en lekkere hapjes. Mary had allemaal lekkere dingen op tafel gezet:

Workshop Hartige cakes bij Saskatoon in Voorburg

Mary en ik vonden het een zeer gezellige en geslaagde avond en te horen aan de reacties vonden de deelnemers dat ook. Bedankt allemaal!

Workshop Hartige cakes bij Saskatoon in Voorburg

Denk je nou na het lezen van dit bericht "dat wil ik ook meemaken" dan kan dat! Op woensdagavond 16 januari is er weer een workshop met hetzelfde thema bij Saskatoon. Er zijn nog voldoende plaatsen beschikbaar. Opgeven kan via info@saskatoon.nl.

Ik wens jullie weer smakelijk eten!

2 opmerkingen:

Steenbakkertje zei

Ziet er erg gezellig uit, Levine

Lien zei

Mooie resultaten op de foto, en ziet er inderdaad erg leuk uit.