05 augustus 2008

Bramen-kaneeltaart

Bramen-kaneeltaart

Een verrassend lekker taartje, makkelijk te maken en zo op......

De bramen kunnen vervangen worden door bijvoorbeeld blauwe bessen of frambozen.

Bramen-kaneeltaart
  • 140 gram zachte ongezouten roomboter
  • 140 gram suiker
  • 1 groot ei
  • 2 theelepels vanille extract
  • 140 gemalen amandelen
  • 140 gram zelfrijzend bakmeel
  • snuf zout
  • 1 theelepel kaneel
  • 225 gram bramen
  • poedersuiker + kaneel voor garnering
  • springvorm van 20 cm, ingevet en bodem bekleed met bakpapier
Verwarm de oven voor op 180 ºC.

Mix de boter met de suiker romig, voeg het ei en het vanille extract toe. Schep de amandelen erdoor en vervolgens het zelfrijzend bakmeel met het zout en de kaneel.

Verdeel de helft van het beslag over de vorm (het deeg is vrij stevig), verdeel de bramen erover en verdeel de rest van het beslag erover. Zorg ervoor dat het grootste deel van de bramen bedekt is.

Bak de cake in het midden van de oven in ongeveer 55 minuten gaar en bruin. Laat in de vorm afkoelen.

Bramen-kaneeltaart

Bestrooi voor het serveren met poedersuiker en kaneel.

Bramen-kaneeltaart
Bron: “La Dolce Vita, zoete lekkernijen uit de Italiaanse keuken” van Ursula Ferrigno

Eet smakelijk!

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Hééérlijk taartje Arden, dat is een blijvertje.... bedankt voor 't recept!
Groet,
Monica

jac zei

Inderdaad erg lekker, zowel met bramen als met appels (goudreinet). Ben het met Monica eens dat het een blijvertje is!

Waut zei

t was idd een heerlijk taartje!

Corrien zei

Er kwamen bramen van mijn ouders voor dit recept..
Ik heb de hoeveelheden verdubbeld zodat ik het in een bakblik van 29x23x4 cm kon bakken.
Was een heerlijke taart!!!
Ga het ook uitproberen met appels! Bedankt!