02 augustus 2007

She is back!!!

Het is vandaag feest in 'Huize Arden'! Mijn dochter is vanmorgen na 10 maanden rondreizen in Australie weer veilig geland op Schiphol. Ze spreekt inmiddels Engels met een vet Aussie accent, heeft meer dan 6000 foto's gemaakt, 3 dagboeken vol geschreven, heel veel mee gemaakt en gezien, maar bovenal heeft ze het ontzettend leuk gehad. Ze raakt niet uitgepraat over de vele aardige mensen die ze daar heeft ontmoet, over de mooie natuur en hoe leuk het toch was. De eerste 4 maanden reisde ze met een vriendien, daarna in haar 'uppie'. Er was 1 moment dat ik in mijn rats zat; dat was toen ze met haar busje 'Roze Annie' een ongeluk kreeg. Ze verloor de macht over het stuur en is een paar keer over de kop geslagen en in een weiland naast de weg beland. Gelukkig mankeerde mijn dochter op een paar schrammen na niets, Roze Annie moest helaas worden afgevoerd naar de schroothoop. Ik kon haar op dat moment alleen vanaf afstand troosten, gelukkig is ze daar door hele behulpzame mensen opgevangen en geholpen. Eind goed al goed! De meeste foto's heb ik al wel gezien, ze heeft ze telkens op een DVD naar huis gestuurd, veel verhalen heb ik al door de telefoon gehoord, maar ik wil nu natuurlijk alles in levende lijve van haar horen.

Zo af en toe heeft ze mijn weblog bekeken en vanuit Perth, haar laatste stop, opperde ze het idee dat ik alles ook nog een keer voor haar moet gaan koken en bakken. Nou, dat kan hoor! Vandaag gelijk maar een start gemaakt. Niks ingewikkelds, want na een reis van zo'n 26 uur en het feit dat ze 'opeens' weer thuis is, is ze toch wel een beetje uit haar doen. Dit is wat er vanavond op tafel komt: Pasta uit de oven met 4 kazen, daarbij stokbrood en een salade met een vinaigrette van citroenolijfolie, witte wijnazijn, beetje mosterd en peper en zout. Als toetje Crème Brûlée en voor bij de koffie heb ik de Swedish Visiting Cake van Dorie Greenspan gemaakt.

Eet smakelijk!

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Oh wat heerlijk om elkaar na zo'n lange tijd weer te zien. Vorige week waren mijn kinderen alle drie een weekje op scoutingkamp en dat vind ik dan al een hele lange week.Laat staan 10 maanden........ Lekker genieten van elkaar, enne morgen dan die brownies met die gecondenseerde melk erbij.............

Groetjes Truus

Anoniem zei

Heerlijk voor jullie dat ze weer thuis is,veel plezier met alle foto's en verhalen. En wat het "verwennen" met koken en bakken betreft denk ik dat ze wel in het juiste nestje gevallen is. Lekker genieten dus.
Groetjes Wil V.

Aranka zei

Ha Arden,

geniet van deze leuke tijd met je dochter!

groetjes
Aranka

Anoniem zei

Dat is fijn, dat ze weer helemaal heel en gezond terug is.
Ik ben nog niet zover moeder als jij, en (net als Truus) was een week al lang.
Ik hoop natuurlijk dat mijn Dames ooit ook die mogelijkheid krijgen om zo'n reis te maken, of hoop ik het eigenlijk niet?
Ga maar flink genieten samen!

Gea zei

Goed om te horen dat jouw dochter een onvergetelijke tijd heeft beleefd daar 'down under'. Blij dat ze heelhuids weer thuis mocht komen: wat een geluk dat zij niets heeft overgehouden aan het auto ongeluk. Heeft ze nu even genoeg van het reizen of zijn er weer nieuwe reisplannen?