15 augustus 2007

Een mes uit Tasmanie

Toen ik dit kado aan het het uitpakken was dacht ik in eerste instantie "wat is dit in vredesnaam?". Dat ik het niet meteen herkende kwam door de bijzondere vorm en omdat er een beschermkapje op het snijgedeelte zat. Het bleek een mes te zijn en wat voor een mes!

Mijn dochter heeft het voor me gekocht in Tasmanië. Het heft is gemaakt van 'Huon Pine". Deze houtsoort groeit alleen in Tasmanië en is een van de langzaamst groeiende en langstlevende bomen op aarde. Het hout heeft een bijzondere geur. De bomen kunnen wel 3000 jaar oud worden. De boom is beschermd en mag niet gekapt worden. Hout wat van de bomen valt mag wel gebruikt worden en daar wordt van alles van gemaakt, zoals het heft van dit mes.

Een mes om zuinig op te zijn, maar ook om te gebruiken. Het snijdt namelijk fantastisch; zelfs versgebakken stokbrood wat nog een beetje warm is.

Zo staat het ook in het kaartje wat erbij zit:
This is simply an amazing knife. It will cut bread better than any commercial knife. Hot bread, crusty bread, foccacia and bagels can be cut with ease. Use this knife as a saw. Saw the bread back and forth with very little downward pressure.
Een mooier kado had ze niet voor me mee kunnen nemen, ik ben er erg blij mee. Bedankt lieve dochter van me!

4 opmerkingen:

Gerrit Jan Groothedde zei

Voor een enthousiast broodbakster als jij is dit natuurlijk wel een geweldig hebbeding. Op de foto's vind ik echter moeilijk te zien hoe het precies in elkaar zit. Een actiefoto, dat zou wel wat zijn...

Aranka zei

handig ding dit!
ik zie gelijk de voordelen boven een gewoon mes: het gewicht dat je normaliter uitoefent op een brood. Hier "zaag" je echt mee.

Steenbakkertje zei

Leuk zo'n tool. Had zo iets al is eerder gezien op breadtopia
http://www.breadtopia.com/bread-baking-supplies/

Fiddle Bow Bread Knife zo heet ie dan

Lijkt me inderdaad een handig ding .

Heb het hier in de winkels nog niet gezien (anders had ik het zelf al gekocht ben gek op dat soort dingetjes) :-) veel plezier er mee (gaat ongetwijfeld lukken)

Unknown zei

Volgens mij is dit een met liefde gekozen "souvenir"!