17 augustus 2007

Dressings en andere lekkere dingen

Ik heb het niet zo op kant en klare dressings en zeker niet die je in de buurtsuper kunt kopen. Meestal maak ik zelf een dressing/vinaigrette, want uiteindelijk zo gedaan, maar de dressing die ik gisteren kocht mag blijven. Het is er eentje van het merk 'Tasty Dressings'. Het assortiment bestaat uit heerlijke en zeer verrassende smaakcombinaties (o.a. Wasabi met Gember, Bier, Truffels, Frambozen, Kerrie). Ik viel gelijk voor de Honing walnoot variant en ik twijfel nog een beetje, maar ik denk dat de volgende fles die ik ga kopen de Frambozen gaat worden. Deze dressings zijn gemaakt van de fijnste oliën en azijnen en - heel belangrijk - er wordt bij het productieproces geen gebruik gemaakt van kunstmatige geur- kleur- of smaakstoffen.

Ik kocht de dressing bij Saskatoon, een delicatessenwinkel in de Herenstraat in Voorburg. Alle smaken van de Tasty Dressings staan uitgestald in deze gezellige winkel. Eigenlijk kwam ik helemaal niet voor deze dressing, daar liep ik toevallig tegenaan, maar voor de cacao van NoMu die ik daar een tijdje geleden kocht. Helaas had ik pech, de cacao was uitverkocht. Wel legde ik de hand op de laatste flesjes vanille extract en vanille pasta van NoMu. Niet goedkoop, maar als je eenmaal echte vanille extract hebt geproefd wil je echt geen namaak vanille (essence) meer die je bij de supermarkt van bijvoorbeeld Oetker koopt. Ik hoop echt dat binnenkort het assortiment van Saskatoon weer wordt aangevuld met de producten van NoMu!

Ik raakte in een geanimeerd gesprek met Mary, de eigenaresse. Onder andere over kaas want dat stond ook op mijn boodschappenlijstje. In de koelvitrine liggen de lekkerste kazen uitgestald en Mary weet over iedere soort zo enthousiast te vertellen dat je er trek van krijgt. Ik wilde weer een hartige cake maken, de cake met rucola en pecorino van afgelopen zaterdag was namelijk erg in de smaak gevallen. Dit keer een cake met daarin roquefort, walnoten en spek uit het boek De cakes van Sophie. Uiteindelijk ging ik naar huis met ook nog vers geraspte Emmenthaler en een hele lekkere geitenkaas.

Vanmorgen heb ik twee heel verschillende hartige cakes gebakken en beiden zijn zeer geslaagd. Eén met zoals gezegd roquefort, walnoten en spek en de andere met de geitenkaas, geraspte courgette en gedroogde tomaten. Een gedeelte hebben we inmiddels opgegeten, ik heb een paar plakjes naar Mary gebracht (en alweer werd het een heel gezellig gesprek) en de rest is in de vriezer beland. Deze cakes kan je namelijk heel goed invriezen, zowel in plakjes gesneden als in z'n geheel. Na ontdooien kan de cake in de oven (of magnetron) weer even opgewarmd worden tot lauwwarm en je hebt een heerlijk borrelhapje of samen met een gemengde salade en een glas wijn een perfecte hoofdmaaltijd.

Hartige cakes
Cake met roquefort, walnoten en spek
Cake met geitenkaas, geraspte courgette en gedroogde tomaat

Het recept voor de cake met roquefort, walnoten en spek is hier te vinden (de daarin genoemde gruyere heb ik vervangen door emmenthaler).

Eet smakelijk!

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Hallo Arden,
vandaag kwam ik tot mijn verrassing toevallig bij De Tuinen (in Amsterdam, dat wel) de cacao van NoMu tegen, meteen een busje gekocht uiteraard. Misschien kun je het daar proberen...?

Levine zei

Bedankt voor de tip! Ik zal eens kijken bij De Tuinen hier in Den Haag.

Levine zei

Aanvulling op voorgaand bericht: ik heb de cacao van NoMu inderdaad gevonden bij De Tuinen in Den Haag, ook bij de Bijenkorf verkopen ze het. Echter: bij De Tuinen heb ik er 3 euro voor betaald, bij de Bijenkorf kost dezelfde bus 6,95!!! #%^((&^%$$

Anita zei

Hi there,

Last year i bought few bottles of Nomu's Vanilla Extract and Paste from Bijenkorf Rotterdam , and now they dont sell it there anymore :(

Could you tell me where can i still find this Nomu Vanilla Extract and Paste ? because mine is nearly finish...

Thanks in advance

Anita