Gistermiddag zat ik net in een een nieuw kookboekje te bladeren, toen mijn dochter belde: "mam, ik kom vanavond bij je eten". Heel gezellig, want eigenlijk zou ik in mijn eentje moeten eten. Gelijk een goed moment om wat nieuws uit te proberen.

Het eerste brood, of cake hoe je het noemen wilt, wat ik uit dit boekje heb gebakken is gelijk een blijvertje. Zeker ook geschikt om met andere ingrediënten te varieren of toe te voegen. Natuurlijk was ik wel weer eigenwijs en heb een ietsiepietsie aan de verhoudingen gesleuteld. De vorm die ik al kletsend uit de kast had gepakt was eigenlijk iets te groot voor de hoeveelheid deeg met als gevolg een wat lager brood. In het recept staat dat je het brood volledig moet af laten koelen voordat je het gaat eten, maar wij hebben het lauwwarm gegeten. Veel lekkerder!
Zo heb ik het gemaakt:
Rucola-pecorinobrood
- 300 gram bloem
- 2 tl bakpoeder
- versgemalen zwarte peper
- 1 dl olijfolie
- 2 eieren
- 2 dl melk
- 100 gram geraspte Perorino romano (te vervangen door Parmezaanse kaas)
- 100 gram rucola, grof gehakt
Zeef bloem en bakpoeder boven een grote kom en roer de peper erdoor.
Klop in een andere kom de olie, eieren en melk door elkaar en roer het mengsel luchtig en goed door de bloem. Schep de pecorino en rucola voorzichtig door het mensel. Niet te lang mengen!
Schep het deeg in de bakvorm en bak het brood ± 1 uur of tot het mooi gerezen en goudbruin is en een in het midden van het brood gestoken prikker er schoon uitkomt.
Even laten afkoelen in de vorm en dan storten. Aansnijden en eten maar.
Daarbij had ik een salade gemaakt van verschillende soorten sla, een avocado in stukjes, partjes tomaat, een handje croutons en een vinaigrette van citroenolijfolie, witte wijnazijn, wat mosterd, zout en peper.
Eet smakelijk!
1 opmerking:
Ga ik proberen Arden, ik heb een rucola verslaafde in huis (we laten het zelfs in onze tuin groeien) maar dit heeft hij vast nog nooit gehad.
Groetjes Marion.
Een reactie posten