Het zonnetje scheen vanmiddag nog lekker en uit de wind was het aangenaam vertoeven. Ik doe dus net of het nog hoogzomer is en maak een lekkere aardappelsalade. Met de salade, stokbrood, roomboter, een glas koele rosé èn een trui aan, konden we toch nog buiten eten.
Aardappelsalade met gerookte kip, kaas en abrikozen
- 800 gram vastkokende aardappelen
- 150 gram gerookte kip, in blokjes (koelvak supermarkt)
- 150 gram emmenthaler, in blokjes
- 150 gram gedroogde "ready to eat" abrikozen, in stukjes
- 5 dunne bosuitjes, in ringetjes
- 4 eetlepels mayonaise
- 4 eetlepels zure room
- 1 - 2 theelepels kerriepoeder
- 1 ½ eetlepel gesneden bakgember (potje)
- 1 ½ eetlepel gembersiroop
- zout, versgemalen peper
Boen de aardappels schoon en kook ze met schil gaar. Pel ze als ze nog warm zijn en snijd ze in blokjes.
Maak een sausje van de mayonaise, zure room, kerriepoeder, bakgember, gembersiroop, zout en versgemalen peper.
Meng het sausje met de (nog warme) aardappelen. Schep de kipfilet, kaas, abrikozen en bosuitjes erdoor. Laat een uurtje intrekken op kamertemperatuur.
Variatie: voeg wat gaargekookte doperwten en/of een handje geroosterde en grof gehakte hazelnoten toe.
6 opmerkingen:
het klinkt heerlijk, nu nog even wachten op die zomerse dag.
groetjes marion.
Dat klinkt lekker met die abrikozen en gember! Ik zie alleen wel buiten een grijze lucht... maar ja herfst in de lucht, zomer op je bord...
Ben blij dat ik je blog gevonden heb een tijdje geleden, en heb al een paar lekkere recepten van jou gemaakt. De aardappelsalade staat voor vanavond op het menu.Bedankt.
Vandaag aardappelsalade met gerookte kip,kaas en abrikozen gemaakt.
In een woord een geweldig lekker recept.
wat is eigenlijk bakgember?
@Linda: Bakgember is in suiker ingelegde verse gember. Het zijn kleine stukjes gember, verpakt in siroop. Te koop in potjes. Ipv bakgember kan je ook stemgember gebruiken en dan klein snijden.
Een reactie posten