31 januari 2007

NYT No Knead Bread (2)


Vandaag heb ik het No Knead Bread (zie deze posting) nog een keer gebakken. Dit keer niet in de Tajine, maar in een ronde Staub braadpan. Fantastische pannen trouwens .... die Staub pannen, ik zou niet meer anders willen. Goed gereedschap is het halve werk!

Resultaat: wederom een heerlijk brood. Lekker knapperige korst en mooie luchtige binnenkant.

Op het forum van Bakkerswereld kwam dit brood van de week ook weer aan de orde. Eén van de opmerkingen was dat het zo sponsachtig is. Het deeg heeft een hoog vochtpercentage, daarom moet dit brood niet te kort worden gebakken. Beter iets te lang dan te kort, want dan wordt het inderdaad sponsachtig.

Ik heb hetzelfde recept aangehouden als de 1e keer:
  • 468 gram tarwebloem
  • 1/4 theelepel droge gist
  • 354 gram water
  • 1 1/4 theelepel zout
Alles in een grote kom gedaan, met een houten lepel goed omgeroerd en afgedekt weggezet.
Het deeg heeft ± 12 uur op een niet te koude plek gestaan. Vervolgens heb ik het slappe deeg op een bebloemd aanrecht gestort, met een deegschraper een paar keer gevouwen zodat er een redelijk ronde deegbal was gevormd. Met bebloemde handen opgepakt en met een ronddraaiende beweging nog wat opgebold. Omdat het deeg met de deegschraper al een paar keer 'gevouwen' was ging dit best wel. Met bloem bestrooid en met de goede kant boven in een bebloemde theedoek 2 uur laten rijzen.

De laatste 45 minuten van de rijstijd heb ik de oven met daarin de pan + deksel op ± 250 ºC voorverwarmd.

Deeg opgepakt en met de goede kant naar beneden in de hete pan gelegd. Deksel erop en 30 minuten laten bakken. Deksel eraf en nog 20 minuten laten bakken.

Eet smakelijk!

30 januari 2007

Sinaasappel-Cranberry Cake

In de posting over Boodschappenlijstjes, de voorraadkast en verkeerde zuinigheid schreef ik dat ik met de dried cherries een cake wil gaan bakken. Zo gezegd, zo gedaan. Gedroogde kersen zijn helaas lastig te vinden in Nederland, maar kunnen worden vervangen door cranberries.

Ik had natuurlijk ieder willekeurig cakerecept kunnen nemen en daar als vulling de kersen in kunnen gebruiken, maar dat zit niet in mijn aard :-). Mijn echtgenoot zegt weleens tegen me "kan het nou nooit eens gewoon?" Nee, meestal niet ..........

Sinaasappel-Cranberry Cake

Vulling:
  • 80 ml (vers geperst) sinaasappelsap
  • 30 ml Grand Marnier
  • 1 eetlepel suiker
  • 125 gram gedroogde cranberries (of gedroogde kersen)
Cake:
  • 245 gram patentbloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/4 theelepel zout
  • 225 gram ongezouten zachte roomboter
  • 200 gram suiker
  • 4 grote eieren
  • 1 ½ theelepel vanille extract
  • geraspte schil van 1 sinaasappel
Rasp eerst de schil van de sinaasappel en pers hem daarna uit.

Doe het sinaasappelsap, de Grand Marnier, de suiker en de cranberries in een steelpan. Breng het geheel aan de kook en zet dan het vuur direct uit. Volledig laten afkoelen en dan pas de cranberries in een zeef goed laten uitlekken.

Vet een cakevorm in met boter en verwarm de oven voor op 175 ºC.

Zeef de bloem met het bakpoeder en het zout boven een kom.

Met de mixer de boter en suiker licht en luchtig kloppen in ± 5 minuten. Mix het vanille extract erdoor en voeg de eieren één voor één toe. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige geheel is opgenomen. Blijf nog zeker 5 minuten mixen nadat het laatste ei is toegevoegd.

Schep voorzichtig de gezeefde bloem in gedeelten door het mengsel. Maak de kersen goed droog met keukenpapier en schud ze om met wat bloem. Schep ze samen met de geraspte sinaasappelschil door het cakedeeg.

Doe het deeg over in de cakevorm (tot 2/3 vullen) en en bak op de middelste richel in 50 - 65 minuten gaar en bruin. Laat 10 minuten in de vorm afkoelen en stort de cake dan op een rooster en laat verder afkoelen.

Ik heb de cake in een Amerikaanse bakblik (9 x 5 inch/22,5 x 12,5 cm) gebakken, deze is breder dan een Nederlands cakeblik en de cake is daardoor minder hoog geworden.

Eet smakelijk!

28 januari 2007

Duik in je kast!/Pantry Pantings

Naar aanleiding van mijn opruimbui, zie de posting Boodschappenlijstjes, de voorraadkast en verkeerde zuinigheid is Baking Soda van Bake my Day een event gestart: Duik in je kast/Pantry Pantings.

Had ik in de hierboven genoemde posting alleen de dingen gefotografeerd die nodig gebruikt moeten worden, nu heb ik ook mijn kastjes en lades op de kiek gezet. Lien van notitie van Lien schrijft namelijk op haar blog: Maar eerlijk is eerlijk Arden, we hebben wel gezien wat er úit de kastjes kwam, maar de kastjes zelf hebben we nog niet gezien! Bij dezen dus!

Ik heb een kleine keuken in een klein huis, dus zoveel kasten heb nou ook weer niet. Helaas ontbreken een zolder, schuur en kelder ook nog eens. Nadeel van zo’n kleine keuken is dat ik er zoveel mogelijk probeer in te proppen en dat gaat niet altijd goed. Regelmatig valt er dan ook van alles uit een kastje (natuurlijk wat ik niet nodig heb) als ik er iets uit wil pakken. Het is al zo erg dat mijn echtgenoot bijna niets meer uit een kast durft te halen omdat hij bang is dat hij de halve inhoud op z’n hoofd krijgt. Ook met kastjes inruimen heeft hij vaak problemen, als hij het erin wil zetten past het nooit. Ik ben daar zo langzamerhand heel gewiekst in geworden dat het mij wel lukt, het is een kwestie van goed en stabiel stapelen en proppen.

De 'side-table' op de foto bovenaan staat gezellig in de keuken. Omdat alles in het zicht staat probeer ik hem zo netjes mogelijk te houden, maar dat valt niet altijd mee kan ik verklappen. Bovenop staan allerlei soorten olie en azijn, wat glazen potten met pasta, de kopjes die ik dagelijks gebruik, wat potjes met maanzaad, sesamzaad e.d., een tajine, muffinbakplaten, potten met nespresso cups, potten met volkorenmeel, speltmeel en tarwebloem, pureeknijper en mijn nieuwste aanwinst, een Cuisinart grill. Onderin staan een aantal bakken met allerlei bakingredienten, mappen met verzamelde recepten, een doosje nespresso cups en een stapel recepten die ik nog wil maken c.q. moet ordenen.

Mijn kruidenkastje is vaak een rommeltje, er staan ook zoveel potjes en zakjes in! Op de foto is het niet zo goed te zien, maar er staat meer in dan je denkt. Een kwestie van alle potjes achter elkaar zetten en dan weer rijtjes ernaast maken. Als ik aan het koken (en bakken) ben wil ik niet graag misgrijpen. Sommige mensen (uiteraard die niet van koken houden) verbazen zich vaak over de inhoud mijn kruidenkastje. "Gebruik je dat allemaal?". Ja dus en het wordt ook nog eens regelmatig aangevuld.
Op de onderste plank staat een stoomkoker. Gebruik ik op dit moment niet zo heel veel, eigenlijk alleen maar omdat ie verstopt staat in een kastje. Stom eigenlijk, want niks lekkerder dan gestoomde aardappelen en gestoomde groenten!

De voorraad bloem en meel staat in zakken in een kast onder de trap. Geen doen om daar een foto van te maken! Deze kast wordt namelijk ook gebruikt voor al mijn bakblikken, de boodschappentassen, dozen vol met kooktijdschriften, vazen, schoenenpoets, gereedschap en onze jassen hangen er ook nog eens in.

In de lades en overige kastjes staat van alles, van allerlei soorten rijst, blikken tomaten, pesto, tot broodbeleg, allerlei soorten granen en vlokken, diverse soorten suiker, potten fond, kokosmelk, bouillonblokjes.....afijn je kan het zo gek niet bedenken of het staat er wel (hoewel?)!

Eet smakelijk maar weer!

26 januari 2007

Volkoren sesambrood

Alweer een lekker broodje uit de broodbakmachine. In dit brood wordt alleen volkorenmeel gebruikt en om het deeg beter te laten rijzen en dus een iets luchtiger brood te krijgen heb ik glutenpoeder toegevoegd. Glutenpoeder is te koop bij molen, onder andere bij de Zuidmolen.


Volkoren sesambrood
  • 5 gram droge gist
  • 500 gram volkorenmeel
  • 2 eetlepels geroosterde sesamzaadjes
  • 15 gram glutenpoeder
  • 320 gram water
  • 2 eetlepels honing
  • 3 eetlepels/45 ml sesamolie *
  • 9 gram zout
Panasonic SD 253:
Programma: volkoren (5.00 uur)
Grootte: L

* gebruik hiervoor sesamolie die ook geschikt is om sla mee aan te maken (geperst uit ongeroosterd sesamzaad), niet de sesamolie in kleine flesjes speciaal voor de Oosterse keuken. Deze laatste is geperst van geroosterd sesamzaad en heeft een uitgesproken sterke smaak. Je kunt het ook vervangen door andere olie, bijvoorbeeld zonnebloem- of olijfolie of notenolie.

24 januari 2007

Kip uit de wok met sinaasappel-hoisinsaus

Ik wok graag en ben in het gelukkige bezit van een wokbrander. Dat scheelt echt een stuk met een gewone brander! De wok kan veel heter worden, de ingrediënten krijgen niet de kans om te gaan sudderen in plaats van te bakken. Belangrijk bij wokken is dat de wok al gloeiend heet is voordat de ingrediënten worden toegevoegd. Een goede wok is daarom ook belangrijk. Ik gebruik een (al zo'n 25 jaar dezelfde en hij gaat nog wel 25 jaar mee) zware gietijzeren wok.

Dit kipgerecht is echt supersnel klaar. De voorbereidingen kosten eigenlijk meer tijd dan het gerecht zelf klaarmaken.

De hoisinsaus geeft er een lekker oosterse smaak aan. Hoisinsaus is een dikke roodbruine saus, gemaakt van sojabonen, kruiden, knoflook en chilipoeder en heeft een wat zoetige smaak. Verkrijgbaar bij de toko/Aziatische winkel.

Kip uit de wok met sinaasappel-hoisinsaus
(2 - 3 personen)
  • 2 eetlepels wokolie (Conimex)
  • 2 (enkele) kipfilets
  • 1 eetlepel bloem
  • 2 rode (punt) paprika's
  • 4 bosuitjes
  • 150 ml (vers geperst) sinaasappelsap
  • 2 eetlepels hoisinsaus
  • 75 gram ongezouten cashewnoten
  • zout, peper
Snijd de kipfilet in reepjes en bestrooi ze met de bloem. Maak de paprika's schoon en snijd ze in reepjes. Snijd de bosuitjes in stukjes van een 1/2 centimeter.

Verhit de wok tot gloeiend heet. Voeg de wokolie toe en laat heet worden. Roerbak de kip in enkele minuten gaar. Voeg de paprika toe en bak 1 minuut mee, voeg vervolgens de bosui toe.

Schuif dit mengsel naar de kant van de wok en voeg het sinaasappelsap en de hoisinsaus toe. Roer de aanbaksels los en roer alles door elkaar. Laat de saus in ± 1 minuut wat indikken.
Op smaak brengen met wat zout en peper. Strooi de cashewnoten erover en serveer meteen. Lekker met basmatierijst.

Eet smakelijk!

23 januari 2007

Zucht ....

Sorry, deze posting gaat niet over koken of bakken, maar over het feit dat anders niet altijd beter is en dat je (ik in dit geval) niet op "knopjes" moet drukken.

Ik ben overgegaan van de "old Blogger" naar de "new Blogger" en had ik dat nou maar niet gedaan. Zucht ........

Nu werkt de rrs feed van mijn blog niet meer en lijkt het alsof ik niet meer publiceer. Niets is minder waar. Het is maar dat jullie het weten.....

Brood met pompoenpitten

Hoewel ik het leuker vind om met de KitchenAid brooddeeg te maken en het in de oven af te bakken gebruik ik mijn broodbakmachine ook nog regelmatig. Het is toch wel heel makkelijk: je doet alles in de bak van de bbm, deksel dicht, het bijbehorende programma kiezen en een aantal uren later heb je een heerlijk brood. Mits je natuurlijk de ingrediënten in de juiste verhouding hebt gebruikt!

Belangrijk is dat je niet te veel gist gebruikt. Juist door te veel gist kan je brood inzakken (dit heet overrijs). Ook door te veel water te gebruiken kan je overrijs veroorzaken. Ook de juiste hoeveelheid zout is belangrijk.

Een algemene verhouding voor de broodbakmachine is:
  • bloem/meel: 100%
  • droge gist: 0.8 - 1%
  • zout: 1.8 %
  • vocht: 60% gemiddeld (voor een AFK 57%, in een Panasonic kan makkelijk 63%)
  • Vet: 3 - 5%
  • Suiker: 1 - 3% (hoeft niet)
Vandaag heb ik dit brood gebakken:

Brood met pompoenpitten
  • 4 gram droge gist
  • 300 gram tarwebloem
  • 105 gram speltmeel (of volkorenmeel)
  • 50 gram pompoenpitten
  • 8 gram zout
  • 1 eetlepel honing
  • 1 ½ eetlepel olie
  • 260 gram karnemelk
Panasonic SD 253:
Programma: bake basic (4.00 uur)
Grootte: M
Korst: middel

Eet smakelijk!

21 januari 2007

Eeuwige roem!


Met mijn recept Boerenkool met een Italiaans tintje heb ik meegedaan aan de Foodblog receptenwedstrijd. De opdracht was om een een echte Hollandse winterschotel (of tenminste met 1 typisch Hollands ingrediënt erin) te maken. Gisteren werd duidelijk dat mijn recept de meeste stemmen heeft gekregen en dat ik daarmee de prijs 'eeuwige roem' verdien. Altijd leuk :-).

Ik ben benieuwd naar de volgende opdracht!

Eet smakelijk maar weer!

19 januari 2007

Brood met zaadjes (2) - Oatmeal Seed Bread

Brood met zaadjes en havervlokken

Dit artikel is op 21/9/23 aangepast en voorzien van nieuwe foto's.

Dit is weer een ander recept dan het Brood met zaadjes (1), weliswaar ook met allerlei zaden erin, maar in dit brood zijn ook grove havervlokken (geen havermout) verwerkt. Naast tarwebloem is er volkorenmeel en een klein beetje maismeel in verwerkt. Sesamzaadjes kan je roosteren in een droge koekenpan, maar ook al geroosterd  kopen (online bij bv Pit&Pit).

Je kunt dit brood het beste bakken op een pizza-/broodbaksteen of in een ovenbestendige pan. In de beschrijving hieronder staat vermeld hoe je dat kunt doen. Heb je geen van steen of pan dan kun je het brood ook op een bakplaat bakken. De korst wordt dan iets dikker en waarschijnlijk minder krokant. Zorg dan ook voor stoom in de oven zoals beschreven bij bakken op een pizza-/broodbaksteen.

Brood bakken in een pan vraag je je misschien af? Waarom in een pan? Het antwoord is simpel: in een gesloten pan creëer je een optimale omgeving om brood in te bakken. De korst wordt mooi dun en knapperig, geen gedoe met bakjes water om stoom mee te maken en je hebt geen pizza-/broodbaksteen nodig. Doordat je eerst met de deksel op de pan bakt ontstaat er stoom in de pan, de korstvorming wordt uitgesteld waardoor het deeg langer kan doorrijzen. Tegen het einde van de baktijd haal je de deksel van de pan en laat je het brood verder gaar en bruin bakken. Ook in een oven die niet zo geweldig bakt of als je geen pizza-/broodbaksteen hebt, krijgt het brood een mooie dunne en knapperige korst. Je hoeft geen speciaal recept te gebruiken, bijna ieder vloerbrood kan in een pan worden gebakken.

Je kunt iedere pan gebruiken die in de oven kan. Let er wel op dat de deksel ook ovenbestendig is. Ik gebruik zelf een gietijzeren Lodge pan. Deze Lodge Combo Cooker bestaat uit twee delen die op elkaar passen: een diepe pan die als braadpan/hapjespan gebruikt kan worden en een lage pan die zowel als deksel als koekenpan gebruikt kan worden. Behalve om brood in te bakken gebruik ik deze pan ook voor allerlei andere gerechten, zie bijvoorbeeld deze Roergebakken kip met gember en asperges. Ik wil echt nooit meer een andere pan!

Als je een hoge braadpan gebruikt is het iets lastiger om het deeg goed in de hete pan te krijgen. Dat kun je oplossen door bakpapier of een siliconen sling te gebruiken. Als het deeg voldoende is gerezen laat je het voorzichtig uit het rijsmandje op een stuk bakpapier of op een sling vallen en snijd het in. Til het deeg daarna met behulp van het bakpapier of de sling in de hete pan. Zelf gebruik ik altijd een sling. 

Een andere mogelijkheid om brood in te bakken is deze gietijzeren broodbakbol van Rutger bakt of de Emile Henry Broodbakbol

Brood met zaadjes en havervlokken

Brood met zaadjes en havervlokken
  • 240 gram tarwebloem (bv Franse bloem T65)
  • 85 gram volkorenmeel
  • 20 gram maismeel 
  • 35 gram havervlokken
  • 15 gram geroosterde sesamzaadjes
  • 10 gram maanzaad
  • 15 gram lijnzaad
  • 275 gram water, 20 - 25 °C (+ 15 gram extra - optioneel)
  • 5 gram instant gist
  • 6 gram zout
  • 15 gram olijfolie
Autolyse: Doe tarwebloem, volkorenmeel, maismeel, havervlokken, alle zaadjes en het water in de kom van de machine. Kneed kort door elkaar tot het vocht is opgenomen. Dek de kom af en laat het mengsel 30 minuten rusten.

Deeg kneden in standmixer/spiraalkneder/broodbakmachine: Voeg gist, zout en olijfolie toe en kneed in ± 10 minuten tot een soepel deeg. Voeg eventueel de extra 15 gram water tegen het einde van de kneedtijd toe. Het deeg wordt dan iets plakkeriger (en als je alles goed doet, het kruim iets luchtiger). Het deeg is goed gekneed als je er een vliesje van kunt trekken.

1e rijs: Vorm een bal van het deeg en leg de deegbal in een licht met olijfolie ingevette kom. 1 x draaien zodat alle kanten met een beetje olie bedekt zijn. Doe na 30 minuten een stretch & fold als je de extra 15 gram water hebt toegevoegd. Laat het deeg op kamertemperatuur in ± 60 minuten in volume verdubbelen. Het deeg is goed als je er met een vinger in prikt en het gat zichtbaar blijft.

Vormen: Laat het deeg uit de kom op de werkplek vallen (eventueel werkplek eerst met een klein beetje bloem bestrooien of heel licht met olie invetten). De mooie kant van het deeg ligt nu op het werkoppervlak. Druk de lucht uit het deeg en vorm het tot een bal door de zijkant van het deeg rondom naar het midden te vouwen. Draai de deegbal om en laat afgedekt ± 30 minuten rusten. Na deze rusttijd is het deeg makkelijker te vormen. 

Bol het deeg nogmaals op om er een rond brood (boule) van te maken of vorm er een langwerpig brood (batard) van. Bestrooi het deeg met (rogge)bloem en leg het deeg in een eveneens met (rogge)bloem bestrooid rijsmandje. 

2e rijs: Dek het deeg af en laat het op kamertemperatuur in ± 60 minuten tot bijna in volume verdubbelen. Het deeg is goed als je er met een vinger op duwt, de indruk even zichtbaar blijft en dan langzaam terugveert.

Oven voorverwarmen, bakken op een steen: Verwarm de oven met daarin een pizza-/broodbaksteen 1 uur voordat het deeg de oven ingaat voor op 240 °C (boven-/onderwarmte). Verwarm een braadslede mee.

Oven voorverwarmen, bakken in een pan: Verwarm de oven met daarin een pan + deksel 30 - 45 minuten voor op 240 °C (boven-/onderwarmte).

Bakken op een steen: Los het deeg voorzichtig uit het rijsmandje op een pizzaschep of snijplank. Snijd het deeg met een scherp (gekarteld) mes of lame enkele keren in. Schuif het deeg met papier en al op de hete steen. Giet in de mee verwarmde braadslede ± 1,5 dl water (pas op voor je handen!). Sluit direct de ovendeur. Bak de broden 20 minuten, trek het bakpapier eronder vandaan en haal de braadslede uit de oven (pas op: er kan nog heet water in zitten). Verlaag eventueel de temperatuur (als de korst al erg gekleurd is) naar 200 °C en bak het brood in nog 15 - 20 minuten gaar en bruin. Leg het brood direct na het bakken op een rooster en laat het afkoelen.

Bakken in een pan: Haal de hete pan uit de oven en haal de deksel eraf. Los het deeg voorzichtig uit het rijsmandje op een stuk bakpapier of een siliconen sling. Snijd het deeg met een scherp (gekarteld) of lame enkele keren in. Til het deeg met behulp van het bakpapier of sling in de hete pan. Zet de pan weer in de oven en doe de deksel er weer op. Bak het brood 25-30 minuten en verwijder dan de deksel. Bak het brood in nog 10 - 15 minuten gaar en bruin.

Tip: Als je geen pizza-/broodbaksteen of pan hebt dan kun je het brood ook op een met bakpapier beklede bakplaat afbakken.


Brood met zaadjes en havervlokken

Dit artikel bevat afflilliatielinks. Als je op de link klikt en je koopt het product dan ontvang ik een kleine commissie. Dank!

17 januari 2007

Chocolate Chip Cookies

In deze koekjes worden chocolade chips gebruikt. Dit zijn kleine bolletjes chocolade speciaal voor gebruik in bijvoorbeeld koekjes en muffins. Ze bevatten minder cacaoboter dan gewone chocolade en daardoor houden ze hun vorm tijdens het bakken. Ze smelten wel (de cacaoboter smelt), maar lopen niet uit. Ze zijn om die reden dan ook minder geschikt om te gebruiken als je gesmolten chocolade nodig hebt, dan kan je beter een reep chocolade au bain marie of in de magnetron smelten.

In Amerika zijn ze in allerlei smaken èn in iedere supermarkt te koop. Helaas in Nederland lastig te verkrijgen en alleen in 'puur' (o.a. van Soezie) en zo af en toe vind ik ze in een Engelse winkel in Den Haag in de smaken 'melk' en 'wit'.
Ik heb in deze cookies de variant milkchocolate/caramel gebruikt die ik nog over had van mijn trip naar New York.

Vanille extract wordt soms verward met vanille essence. Vanille extract bestaat uit extract van de vanilleboon, alcohol en water en is meestal donker van kleur. De prijs voor een klein flesje ligt rond de € 10,-. Vanille essence is een chemisch produkt, in (bijna) iedere supermarkt te koop en is goedkoop. Ondanks dat extract duurder is gebruik ik het altijd in plaats van essence omdat het veel lekkerder is.

Chocolate Chip Cookie
  • 225 gram zachte ongezouten roomboter
  • 150 gram kristalsuiker
  • 220 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 2 grote eieren
  • ¾ theelepel vanille extract (of -essence)
  • 430 gram patentbloem
  • 2 theelepels baking soda
  • 1 ¼ theelepel bakpoeder
  • ½ theelepel zout
  • 300 gram chocolade chips
  • 100 gram geroosterde gehakte walnoten of pecannoten
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Bekleed een bakplaat/bakplaten met bakmatje of bakpapier.
Rooster de hele walnoten in een droge koekenpan en hak ze dan in stukjes.

Doe de bloem, baking soda, bakpoeder en zout in een kleine kom en roer door elkaar.

Mix in een grote kom de boter met de twee soorten suiker luchtig. Voeg 1 ei toe, blijf mixen tot het ei volledig is opgenomen en voeg het volgende ei en de vanille extract toe. Mix kort totdat alles gemengd is.

Voeg het bloemmengsel toe en roer op lage stand met de mixer tot een samenhangend geheel. Roer er (met een lepel) de gehakte walnoten en chocolade chips door.

Schep bergjes deeg op de bakplaat. Het beste gaat dit met een kleine ijsbolletjestang. Laat wat ruimte tussen de bergjes deeg, de koekjes lopen tijdens het bakken wat uit.

Bak op 180 ºC in 12 - 14 minuten bruin en gaar. Laat 5 minuten afkoelen op de bakplaat en laat ze dan op een rooster helemaal afkoelen. Bak de rest van de koekjes op dezelfde wijze.

Iets aangepast recept uit 'The Village Baker's Wife - The Desserts and Pastries that made Gayle's Bakery Famous'.

Eet smakelijk!