Ik had opeens zin in iets lekkers en het liefst iets met chocolade. Omdat ik eigenlijk aan "de lijn" ben (althans, ik doe een poging) wilde ik geen grote taart of cake bakken. Want eerlijk is eerlijk, we eten die met gemak met z'n tweetjes in een weekend op. Om mezelf niet in de verleiding te brengen te veel te snoepen bakte ik deze mini brownie. Het recept is meteen een blijvertje en ook lekker zonder de frambozen. Het recept is afkomstig van de blog van Healthy Vega.
Hieronder mijn versie.
Brownie met frambozen (glutenvrij)
- 50 gram kokosolie
- 2 theelepels kaneel
- 2 theelepel vanille extract
- 45 gram kokosbloesemsuiker
- 2 M eieren
- snuf zout
- 15 gram cacao
- 25 gram geraspte kokos (zakje)
- ± 8 frambozen
- springvorm van 15 cm, ingevet en bodem bekleed met bakpapier
Smelt de kokosolie op laag vuur in een pannetje of in de magnetron.
Meng kaneel, vanille extract, kokosbloesemsuiker, eieren, zout en cacao in een kom door elkaar en mix met een handmixer tot het mengsel dik wordt, ± 5 minuten. Je kunt dit ook in een standmixer doen met de ballonklopper. Voeg de kokosolie toe en mix er goed door. Schep de geraspte kokos er met een lepel door. Schep het beslag in de springvorm en verdeel er de frambozen over.
Bak de brownie in ± 20 minuten gaar (een prikker moet er droog uitkomen). Laat ± 10 minuten afkoelen, verwijder de rand van de springvorm en laat de brownie verder afkoelen. Snijd de brownie in 6 stukjes.