20 oktober 2007

Vakantie!

Jullie zullen mijn berichten de komende drie weken moeten missen.....Ik ga namelijk op vakantie!

Zondag 21 oktober vertrekken we naar Puerto Plato, Dominicaanse Republiek voor een welverdiende vakantie. Maandag 12 november landen we weer op Amsterdam Schiphol Airport.

Ik ga uitrusten, mijn hoofd "leegmaken", veel boeken lezen, van de zon genieten, snorkelen, elke avond uit eten, lekkere cocktails drinken, zoveel mogelijk cultuur opsnuiven en het land bekijken.

Onze verblijfplaats en uitvalsbasis is ClubHotel Riu Merengue. Eigenlijk gaan we nooit twee keer naar dezelfde plek, maar deze keer wel. We zijn hier in 2003 ook al geweest en weten dus wat we kunnen verwachten. We hopen de taxichauffeur weer terug te vinden die ons toen heel veel mooie plekken heeft laten zien en bij wie we werden uitgenodigd om te komen eten. Echt een hele leuke ervaring. Vol trots liet hij ons zijn stenen huis zien met alles erop en eraan. Dat hij een stenen huis had maakte hem dubbel trots want zijn broers woonden nog in houten huizen. Mooie keuken, mooie badkamer. Het enige probleem was dat er geen stromend water en alleen af en toe 's avonds elektriciteit was ....... Zijn vrouw had erg haar best gedaan; de hele tafel stond vol met allerlei Dominicaanse specialiteiten en vers fruit. Groot was hun verbazing toen ze hoorden dat er in Nederland geen papaya's, ananassen en bananen in onze tuinen groeien. Maar ja, zij hebben nog nooit sneeuw gezien.

Als ik terugkom staan er weer leuke dingen op het programma, onder andere weer een demonstratie bij DOK Cookware in december. De datum is nog niet precies bekend, het thema wel (daar vertel ik na mijn vakantie over).

Ik wens jullie in de tussentijd veel bak- en kookplezier. Tot half november!

17 oktober 2007

Bolognesesaus van Levine

Bolognesesaus

Soms heb ik van die leuke onverwachte ontmoetingen. Zo was ik vanmiddag bij Saskatoon (update: helaas is Saskatoon eind 2010 gesloten) om onder andere pancetta te kopen voor de pastasaus van vanavond toen er een bekende van Mary, de eigenaresse, binnenkwam. Een ontzettend leuke Italiaan die, sinds hij in 1981 naar Nederland, kwam in de horeca werkzaam is. We raakten in gesprek en uiteraard spraken wij over koken en de Italiaanse keuken. Hij vertelde enthousiast over Sicilië waar hij vandaan komt en over zijn moeder en grootmoeder van wie hij de kookkunst heeft afgekeken en aan wie hij af en toe nog advies vraagt. Hij verklapte mij zijn recept van een eenvoudige tomatensaus en vertelde daarbij een verhaal over vroeger toen er bij hem thuis iedere zomer een vrachtwagen vol tomaten werd verwerkt tot saus als voorraad voor de winter (hij mocht dan de dopjes op de flessen draaien).

Of onderstaande saus ècht Italiaans is weet ik niet. Het is al kokend onstaan en een combinatie van diverse recepten die ik eerder maakte. We eten het regelmatig en wij vinden het erg lekker. Zomers maak ik het vaak met verse en rijpe tomaten (1 ½ kilo), vandaag heb ik het met gepelde tomaten uit blik gemaakt. De knoflook hak ik niet fijn, maar ik plet het hele teentje met de platte kant van een mes en bak het zo mee. Ik gebruik voor de paprikapoeder de gerookte variant. De gerookte paprikapoeder heb ik afgelopen februari meegenomen uit New York, maar gelukkig verkoopt Saskatoon het ook (zowel in een milde als pittige versie). Nu hoef ik er niet meer zuinig mee te zijn! De verse kruidentakjes kunnen vervangen worden door gedroogde, maar zelf vind ik dat minder smaakvol. De pancetta kan vervangen worden door gerookt spek.

Bolognesesaus van Levine
  • 500 gram half of half gehakt
  • 150 gram (dikke plak) pancetta, in reepjes
  • 2 rode uien, gesnipperd
  • 1 grote teen knoflook, geplet
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 rode (punt)paprika's, in stukjes,
  • 250 gram (kastanje)champignons, in schijfjes
  • 3 worteltjes, in schijfjes
  • ± 10 stukjes gedroogde tomaat op olie, in reepjes
  • 2 volle theelepels (gerookt) paprikapoeder
  • 3 blikken gepelde tomaten (of 1 ½ kilo rijpe tomaten, in stukjes)
  • 2 dl rode wijn
  • paar takjes tijm
  • takje rozemarijn
  • takje oregano
  • zout, peper
  • paar draaien uit de molen van gedroogde chilipepers
Verhit in een grote braadpan de olijfolie, voeg de pancetta toe en bak zachtjes uit. Voeg de ui en knoflook toe en bak de ui glazig.
Voeg het gehakt toe en bak het rul.
Vervolgens - in gedeelten - de worteltjes, paprika en champignons toevoegen en mee laten bakken. Paprikapoeder en gedroogde tomaten toevoegen en omscheppen.
Rode wijn, gepelde tomaten, de takjes kruiden, peper, zout en een paar draaien uit de molen chilipeper erdoor roeren en 30 - 45 minuten zachtjes laten pruttelen.

Serveren met al dente gekookte pasta en aan tafel met vers geraspte Parmezaanse kaas bestrooien.

Bolognesesaus
Eet smakelijk!

14 oktober 2007

Pannenlappen en ovenwanten

Ik heb in mijn leven al heel wat pannenlappen en ovenwanten versleten. Ik steek ze regelmatig in de fik, ik giet ze mee af, laat ze in de saus vallen of ik ben ze zomaar opeens kwijt. Allemaal geheel per ongeluk natuurlijk! Iedere keer als ik nieuwe koop neem ik me voor ze netjes te behandelen, maar dat wil tot op heden nog steeds niet lukken .....

Maar nu .... nu heb ik toch mooie ovenwanten gekregen! Hoewel ze tegen een stootje kunnen, heb ik me wederom voorgenomen erg goed voor ze te zorgen. Ze hangen netjes op een eigen haakje, klaar voor het grijpen. Ze kunnen afgewassen worden, mogen zelfs in de vaatwasser meegewassen worden, zijn koude- en hittebestendig (van -60 ºC tot +260 ºC) en waterafstotend. Ze zijn van hetzelfde materiaal als waar duikpakken van gemaakt worden. Buigzaam, zodat je een goede grip hebt op de hete pannen en schalen en de stof glijdt niet, zelfs niet als die vochtig is.

Ze zijn van het merk Duncan (Duncan Kitchen Grips) en verkrijgbaar bij de betere kookwinkels.

Deze zijn gelijk in de prullenmand verdwenen in plaats van in de wasmachine ......

Om je vreselijk voor te schamen toch, voor deze vieze dingen?

12 oktober 2007

Appeltaart met roomkaas

Appeltaart met roomkaas

Alweer een appeltaart? Ja dus! De derde in één week tijd. Dat komt zo: ik kreeg van de week (nádat ik de vorige twee had gebakken) van een collega een paar kilo appels, onbespoten en net geplukt, uit zijn tuin van zijn vakantiehuis in Normandie (bedankt nog!). "Bak er maar een lekkere appeltaart van" kreeg ik als boodschap mee. Nou ..... ik kan er wel 6 grote appeltaarten mee bakken, zoveel zijn het er :-). Zo bak ik in maanden geen appeltaart en nu opeens in één week drie en dit weekend komt er vast nog eentje uit de oven....

Deze is weer heel anders dan de vorige twee, de hele week dezelfde appeltaart eten gaat tenslotte ook vervelen, hoe lekker ze ook zijn.

Het deeg is heel makkelijk te maken in een foodprocessor. Het hoeft niet op te stijven in de koelkast, je kunt het zo uitdrukken in een springvorm. Ik heb wel geprobeerd het uit te rollen, maar daar was het wat te slap voor; het viel uit elkaar bij het transporteren naar de vorm.
Het deeg leek eerst niets te worden, maar waarachtig, op een gegeven moment begon zich een een deeg te vormen hoewel nog wat kruimelig. Ik heb het toen uit de foodprocessor gehaald en met de hand verder gekneed.

Op de deegbodem komt een laag roomkaas, gemengd met suiker, ei en vanille extract. Ik heb hiervoor Mon Chou uit een kuipje gebruikt. Op de roomkaas komt een laag in schijfjes gesneden appels met suiker en kaneel en de finishing touch bestaat uit geschaafde amandelen. Zorg ervoor dat het deeg even hoog is als de vulling, anders krijg je een te donker randje. Bij mij ging dat net goed, het deeg was ietsje te hoog.

Ik vond de taart het lekkerst toen hij een paar uur in de koelkast gestaan had. De roomkaas stijft dan goed op en dat komt de smaak ten goede. Taart over? Gewoon in de koelkast bewaren, de volgende dag is hij nog prima van smaak.

Appeltaart met roomkaas

Appeltaart met roomkaas


Deegbodem
  • 140 gram patentbloem
  • 35 gram poedersuiker
  • 115 gram koude ongezouten boter, in blokjes
Vulling
  • 225 gram roomkaas, op kamertemperatuur
  • 50 gram suiker
  • 1 ei, maat L, losgeklopt
  • ½ theelepel vanille extract
Topping
  • 50 gram suiker
  • ½ theelepel kaneel
  • 500 gram appels, in schijfjes
  • 35 gram geschaafde amandelen
Verder
  • springvorm van 20 cm Ø, ingevet
Verwarm de oven voor op 230 ºC.

Deegbodem
Doe bloem en suiker in de kom van de foodprocessor. Laat een paar seconden draaien zodat het goed gemengd is. Voeg de klontjes boter toe en laat met de pulseknop steeds een paar seconden draaien totdat zich een deeg vormt (zie ook mijn opmerking in de inleiding).
Druk het deeg gelijkmatig over de bodem en zijkanten van de vorm uit. Dek af met plastic folie en zet in de koelkast terwijl je de vulling maakt.

Vulling
Doe de roomkaas in de foodprocessor en laat draaien tot de roomkaas smeuig is. Voeg de suiker toe en laat nog even draaien. Voeg dan het losgeklopte ei en het vanille extract toe en laat de foodprocessor weer even draaien.
Haal het deeg uit de koelkast en verdeel de roomkaas erover. Dek weer af en zet terug in de koelkast.

Topping
Meng de suiker en de kaneel in een kom. Meng de schijfjes appel erdoor.
Haal het deeg weer uit de koelkast en verdeel het appelmengsel over de roomkaas. Bestrooi met de geschaafde amandelen. Zorg ervoor dat het deeg even hoog is als de vulling, anders krijg je een te donker randje.

Appeltaart met roomkaas

Zet de springvorm op een bakplaat in het midden van de oven. Bak de taart 10 minuten op 230 ºC, verlaag dan de temperatuur naar 200 ºC en bak in nog ± 30 minuten bruin en gaar. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en zet dan afgedekt in de koelkast om verder koud te laten worden.

Appeltaart met roomkaas

Bron: Joy of Baking

Eet smakelijk!

08 oktober 2007

Crostata di Mela e Fichi - Appeltaart met vijgenjam

Crostata di Mela e Fichi / Appeltaart met vijgenjam / Apple Fig Pie

Typ eens "crostata" in bij Google en je krijg ontzettend veel hits! Een crostata is een Italiaanse taart, meestal gevuld met jam. Dit is weer een andere variant met vijgenjam én appels. Ik vond het recept op de site van Ciao Italia, waar overigens veel meer lekkere Italiaanse recepten te vinden zijn.

Ik heb het recept niet helemaal gevolgd. Bij het deeg heb ik in plaats van 1 ei + 1 eidooier, twee hele eieren toegevoegd. Het was anders veel te droog geworden.
De vulling heb ik ook wat aangepast. In het recept staat 1 1/3 cup suiker en dat is omgerekend ongeveer 266 gram en dat terwijl er ook al 240 ml zoete vijgenjam in wordt gebruikt. Die hoeveelheid suiker leek me een beetje teveel van het goede. Ik heb het dan ook teruggebracht naar 100 gram en dat is eigenlijk nog aan de zoete kant. De gemalen kruidnagel heb ik weggelaten (ik kon het potje gewoonweg niet vinden in mijn rommelige kruidenkast.... en bovendien houd ik niet zo van kruidnagel). Na ± 40 minuten bakken moet de taart bestreken worden met melk of room en bestrooid met geschaafde amandelen en bruine basterdsuiker. Dat heb ik braaf gedaan, maar volgende keer bestrijk ik de taart gelijk met de melk en bestrooi met de geschaafde amandelen. Update: ik heb dit inderdaad de volgende keer gedaan en het gaat uitstekend.

Het deeg was een beetje tegendraads, bij het uitrollen had het de neiging om te scheuren en het maken van de reepjes was daardoor een secuur werkje, maar alles is gelukkig helemaal goed gekomen :-). Update: de volgende keren werkte het deeg geheel mee, zorg ervoor dat het deeg niet te koud is. Ik had wat deeg over, want mijn vorm was iets kleiner dan de in het recept gebruikte vorm van 25 cm. De 8 grote appels heb ik verminderd tot 4 grote appels en dat was al aan de ruimte kant.

Crostata di Mela e Fichi / Appeltaart met vijgenjam / Apple Fig Pie

Zo heb ik de taart gemaakt:

Crostata di Mela e Fichi

Deegbodem
  • 350 gram patentbloem
  • 100 gram suiker
  • ¼ theelepel zout
  • 113 gram koude ongezouten roomboter, in blokjes
  • 2 eieren, maat L
  • geraspte schil van 1 citroen
  • 2 ½ theelepel vers geperst citroensap
Vulling
  • 4 grote appels (ik heb jonagold gebruikt), geschild en in dunne schijfjes
  • 240 ml vijgenjam
  • 1 eetlepel vers geperst citroensap
  • 100 gram suiker
  • 1 theelepel kaneel
  • snuf zwarte peper
  • snuf zout (ik heb fleur de sel gebruikt)
  • 2 eetlepels roomboter, in flinters
  • 1 eetlepel melk of room
  • 2 eetlepels geschaafde amandelen
Verder
  • 1 ronde vorm van ± 24 cm, liefst met losse bodem, ingevet
  • bakplaat, bekleed met bakmatje of bakpapier
Het deeg
Meng de bloem, suiker en zout in een kom. Voeg de klontjes boter toe en snijd met twee messen of een pastryblender de boter door het deeg tot de grootte van kleine erwtjes. Voeg de eieren, citroenrasp en citroensap toe. Roer met een vork door tot zich een deeg begint te vormen. Dit kan ook worden gedaan met een foodprocessor met het mes erin. Met een koele hand het mengsel snel tot een samenhangend deeg kneden, verdeel in 2-en (de ene deegbal iets groter dan de andere) en laat in plastic folie verpakt minstens een half uur in de koelkast opstijven.

De vulling
Meng de appelschijfjes met de vijgenjam en het citroensap. Meng de suiker, kaneel, peper en zout en roer dit door de appelschijfjes.

De taart
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Laat het deeg eerst zonodig (als het langer dan een half uur in de koelkast heeft gelegen) op temperatuur komen, anders is het heel moeilijk uit te rollen. Deeg op een licht bebloemde werkplek uitrollen tot een ronde lap, een paar cm groter dan de vorm zodat je een opstaand randje kan maken. In vieren vouwen en in ingevette bakvorm uitvouwen. Snij het randje mooi bij.

Verdeel de vulling over het deeg en verdeel er de flinters boter over.

Rol het kleinere stuk deeg op een licht bebloemde werkplek uit tot een ronde lap. Snijd er reepjes van en leg die over de vulling. Druk de randen goed aan.

Crostata di Mela e Fichi / Appeltaart met vijgenjam / Apple Fig Pie

Zet de vorm op met een bakmatje of bakpapier bekleedde bakplaat. De jamvulling kan gaan lekken, een bakmatje/bakpapier op de bakplaat scheelt een hoop schoonmaakwerk!

Bestrijk met de melk of room en bestrooi met de geschaafde amandelen.

Crostata di Mela e Fichi / Appeltaart met vijgenjam / Apple Fig Pie

Bak in 50 - 55 minuten gaar en bruin.
Laat afkoelen op een rooster, verwijder de rand van de bakvorm en snijd in punten.

Crostata di Mela e Fichi / Appeltaart met vijgenjam / Apple Fig Pie

Bron: aangepast recept van
Ciao Italia - het originele recept staat hier

Nog een lekker recept voor een crostata is te vinden op de weblog van Lien: Crostata di marmellata di fichi.

Eet smakelijk!

07 oktober 2007

Appeltaartje

In mijn vorige bericht beloofde ik het recept van een appeltaartje. Het deeg van dit taartje is hetzelfde als van de tomaten-kaastaart met basilicum, alleen de rand wordt in dit geval bestrooid met wat suiker. Meer uitleg over het deeg en foto's hoe je het taartje vormt kan je vinden in de posting over de tomaten-kaastaart. Ieder taartje is genoeg voor 4 - 6 personen.

Appeltaartje 2 taartjes

Deeg:
  • 3 eetlepels zure room
  • 80 ml ijskoud water
  • 140 gram bloem
  • 35 gram maismeel
  • 1 theelepel suiker
  • ½ theelepel zout
  • 100 gram koude boter, in kleine stukjes
Vulling:
  • 3 kleine appels
  • 125 gram rozijnen
  • 1 dl bruine rum
  • 30 gram hazelnoten, geroosterd en fijngehakt
  • 25 gram bruine basterdsuiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 eetlepels custardpoeder
  • 20 gram boter, in kleine flinters
  • ± 2 theelepel suiker om rand mee te bestrooien

Deeg:
Doe de bloem, maismeel, suiker en zout in een grote kom en roer door elkaar.

Koude klontjes boter toevoegen en met 2 messen of een pastry blender door de bloem snijden tot de boter ongeveer de grootte van broodkruimels en doperwten heeft.

Meng de zure room met het ijswater.

Sprenkel het zure roommengsel eetlepel voor eetlepel over het bloemengsel. Roer tussendoor voorzichtig met een vork om. Niet kneden of "prakken" met de vork, gewoon rustig omscheppen. Je ziet dat het deeg steeds meer samenhang krijgt. Als het nog te droog is nog wat ijskoud water toevoegen, niet meer dan een theelepel tegelijk.

Pak met je handen het deeg uit de kom, maak er een bal van. Het moet nu heel makkelijk tot een bal te vormen zijn zonder dat het deeg uit elkaar valt.

Verdeel het deeg in 2-en en vorm van ieder stuk een platte schijf en verpak apart in plastic folie. Laat tenminste 2 uur in de koelkast opstijven.

De taartjes:
Week de rozijnen enkele uren in de rum.

Snijd de appels in kleine stukjes en meng met de uitgelekte en droog gedepte rozijnen, hazelnoten, basterdsuiker en kaneel.

Verwarm de oven voor op 200 ºC .
Bekleed een bakplaat met een bakmatje of bakpapier.

Rol ieder stuk deeg uit tot een ronde lap van ongeveer 27 cm. Zorg ervoor dat er voldoende bloem onder de lap deeg ligt zodat het niet aan het werkoppervlak blijft kleven.
Leg er de bodem van een springvorm (26 cm) op en snijd met de botte kant van een mes het deeg uit. Leg de lappen deeg op een met bakmatje/bakpapier bekleedde bakplaat.

Bestrooi de deeglappen met de custardpoeder. Schep het appelmengsel erop (zorg ervoor dat er niet teveel rozijnen bovenop liggen), laat een rand van ± 2 cm vrij. Leg de flinters boter op het appelmengsel.

Vouw nu de rand over de vulling, het deeg gaat vanzelf plooien vormen. Maak de rand met een kwastje nat met water en bestrooi met suiker.

Bak de taartjes in het midden van de oven in 35 - 40 minuten gaar en bruin. Laat op een rooster afkoelen tot lauwwarm of kamertemperatuur voor het opdienen.

Lekker met wat stijfgeklopte slagroom erbij.

Eet smakelijk!

03 oktober 2007

Tomaten-kaastaart met basilicum

Tomaten-kaastaart met basilicum

Op woensdag ben ik altijd vrij en vaak gebruik ik die dag om wat te experimenteren in de keuken. Ik heb dan alle tijd, hoef niet steeds op mijn horloge te kijken en niemand roept "gaan we al eten?".

Na de vele zoete cakes van de afgelopen tijd had ik zin in iets hartigs, iets met veel kaas en tomaat en o ja basilicum. Voor die combinatie mag je me bij wijze van spreken 's nachts wakker maken :-).

Het "experiment" van vandaag is zeer geslaagd. Dit recept gaat in het mapje "ga ik vaker maken". Het is een kruising tussen een pizza en een hartige taart en heel makkelijk te maken. De korst is lekker knapperig en kan zowel voor hartige als zoete taarten gebruikt worden.

Het deeg moet een paar uur van tevoren gemaakt worden; het moet zeker 2 uur in de koelkast opstijven voordat het verder verwerkt kan worden. Het kan ook de dag/avond van tevoren al worden gemaakt of zelfs worden ingevroren.

Om het deeg te maken gebruik ik een pastryblender, een super handig "ding" waar je heel gemakkelijk de boter mee door de bloem kunt snijden. Deze pastryblender heb ik in Amerika gekocht, maar inmiddels zie ik ze steeds vaker in goede kookwinkels in Nederland verschijnen (o.a. bij DOK Cookware in Den Haag). In plaats daarvan kan je ook met 2 messen de boter door de bloem snijden of het deeg maken in een foodprocessor.

Na het opstijven in de koelkast is het deeg heel makkelijk uit te rollen. Ik heb ik weet niet hoeveel keren deeg uitgerold, maar het lukt me nog steeds niet om een perfect ronde deeglap te maken. Voor deze taart is dat wel zo mooi dus heb ik een trucje toegepast. Ik heb het deeg uitgerold tot een ongeveer ronde lap van 27 cm doorsnede, daar de bodem van een springvorm (26 cm doorsnede) opgelegd en vervolgens met de botte kant van een mes het deeg uitgesneden en voila ...... een perfect rond stuk deeg!

Met de onderstaande hoeveelheid deeg kan je 2 kleine taarten maken (2 - 4 personen). Ik heb met de helft van het deeg en de vulling 1 taartje gemaakt en de andere helft van het deeg gebruikt voor een zoet appeltaartje (recept volgt nog).

Tomaten-kaastaart met basilicum
2 taartjes

Deeg:
  • 3 eetlepels zure room
  • 80 ml ijskoud water
  • 140 gram bloem
  • 35 gram maismeel
  • 1 theelepel suiker
  • ½ theelepel zout
  • 100 gram koude boter, in kleine stukjes
Vulling:
  • 120 gram geraspte (jong) belegen kaas
  • 120 gram mozzarella, geraspt of in piepkleine blokjes
  • handje basicilumblaadjes, grof gescheurd of gesneden
  • 2 - 4 stevige rijpe tomaten
Deeg:
Doe de bloem, maismeel, suiker en zout in een grote kom en roer door elkaar.

Koude klontjes boter toevoegen en met 2 messen of een pastry blender door de bloem snijden tot de boter ongeveer de grootte van broodkruimels en doperwten heeft.

Meng de zure room met het ijswater.

Sprenkel het zure roommengsel eetlepel voor eetlepel over het bloemengsel. Roer tussendoor voorzichtig met een vork om. Niet kneden of "prakken" met de vork, gewoon rustig omscheppen. Je ziet dat het deeg steeds meer samenhang krijgt. Als het nog te droog is nog wat ijskoud water toevoegen, niet meer dan een theelepel tegelijk.

Pak met je handen het deeg uit de kom, maak er een bal van. Het moet nu heel makkelijk tot een bal te vormen zijn zonder dat het deeg uit elkaar valt.

Verdeel het deeg in 2-en en vorm van ieder stuk een platte schijf en verpak apart in plastic folie. Laat tenminste 2 uur in de koelkast opstijven.

De taartjes:
Verwarm de oven voor op 200 ºC .
Bekleed een bakplaat met een bakmatje of bakpapier.

Rol ieder stuk deeg uit tot een ronde lap van ongeveer 27 cm. Zorg ervoor dat er voldoende bloem onder de lap deeg ligt zodat het niet aan het werkoppervlak blijft kleven.
Leg er de bodem van een springvorm (26 cm) op en snijd met de botte kant van een mes het deeg uit. Leg de lap deeg op een met bakmatje/bakpapier bekleedde bakplaat.

Tomaten-kaastaart met basilicum

Doe de beide soorten kaas in een kom en meng de basilicum erdoor. Verdeel het kaasmengsel over het midden van de deeglappen, laat een rand van ± 2 cm vrij.

Tomaten-kaastaart met basilicum

Snijd de tomaten in dunne plakjes en leg ze in een cirkel op de kaas. Laat ze elkaar iets overlappen.

Tomaten-kaastaart met basilicum

Vouw nu de rand over de vulling, het deeg gaat vanzelf plooien vormen.

Tomaten-kaastaart met basilicum

Bak de taartjes in het midden van de oven in 35 - 40 minuten gaar en bruin. Laat 5 - 10 minuten op een rooster afkoelen voor het opdienen.

Tomaten-kaastaart met basilicum

Bron: Baking with Julia door Dorie Greenspan

Eet smakelijk!