Edit: Inmiddels is het boek Meer brood uit eigen oven niet meer verkrijgbaar. Het is vervangen door Brood 2 uit eigen oven. Alleen de titel is anders, de inhoud is hetzelfde gebleven.
En ‘opeens’ is het er dan: mijn boek Meer brood uit eigen oven ligt in de winkels, is online te bestellen, je kunt het bij mij in de workshopruimte kopen en je kunt ook een gesigneerd exemplaar bij mij bestellen. Zie daarvoor de link in de rechterkolom. Je kunt me ook ontmoeten en zien bakken bij demonstraties/signeersessies. Onderaan dit bericht kun je lezen waar en wanneer.
Afgelopen woensdag mailde mijn uitgever me met de mededeling “we hebben het binnen, het komt zo snel mogelijk naar je toe” en nog geen uur later stond er iemand voor de deur met vier dozen met boeken. Wow, ik was even sprakeloos. De workshopruimte stond vol met deelnemers, ik was heen en weer aan het lopen om nog wat zaken te regelen voordat de workshop kon beginnen en dat mijn boek binnen kwam bracht me even van mijn apropos. Net als toen ik mijn eerste boek ‘Brood uit eigen oven’ voor het eerst in handen had, kreeg ik kippenvel en moest ik even een traan wegknipperen.
Het boek ziet er prachtig uit en de opmaak is fris en vrolijk. Het bevat 208 pagina’s en het is voor de vormgever een hele een klus geweest om alle tekst en foto’s erin te krijgen. Petje af!
Ik ben heel blij met het eindresultaat en ik ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden. Ik vind het zelf een mooie opvolger van mijn eerste boek Brood uit eigen oven. Ik heb er met veel plezier en ook wel met vallen en weer opstaan aan gewerkt. Soms was de inspiratie ver te zoeken en op andere dagen was ik niet te stuiten (is trouwens vrij normaal gedrag voor mij, maar dat terzijde .......).
De prachtige foto's van de broden zijn gemaakt door Simone van den Berg.
Het boek begint met een algemeen gedeelte met daarin uitleg over hoe een broodrecept tot stand komt (leg je rekenmachine maar alvast klaar) en veel tips voor beter brood.
Daarnaast bevat het drie hoofdstukken met recepten. In het eerste hoofdstuk staan 25 recepten die je op drie manieren kunt maken: als recht toe recht aan gistbrood, als brood met een voordeeg (poolish, pâte fermentée, biga of sponge, afhankelijk van het recept) en als desembrood. Aan jou dus de keuze welke versie je wilt maken of misschien wil je wel alle drie de versies uitproberen.
Heb je minder tijd dan kies je bijvoorbeeld voor de recepten met gist en heb je meer tijd dan kun je kiezen voor de recepten met een voordeeg of met desem. In de inleiding van dit hoofdstuk geef ik ook nog algemene uitleg, bakken met desem komt aan de orde en geef ik antwoord op de meest gestelde vragen over het maken, onderhouden en gebruiken van desem.
In het tweede hoofdstuk komen recepten aan bod van ‘over de grens’ en in het derde hoofdstuk staan zoete en hartige broden.
Als je alle recepten uit ‘Meer brood uit eigen oven’ wilt bakken dan ben je 100 broden verder en dan heb ik de variatiemogelijkheden die bij diverse recepten staan vermeld niet eens meegerekend.
De recepten zijn heel divers. Stoere vloerbroden, busbroden, stokbrood, epi, couronne, tabatière, pistolets, zachte broodjes, ciabatta, bagels, gevulde broden, broden met en zonder zaadjes, broden en broodjes met noten, chocolade, krenten, rozijnen, appel, sinaasappel, aardappel, chorizo, kruiden, gedroogde tomaatjes, gekarameliseerde ui, kaas, bier, melk, water, kokosmelk, zure room en ga zo maar door. Ze staan allemaal in ‘Meer brood uit eigen oven’.
Bij alle recepten is de achterliggende bakkersformule vermeld zodat je in één oogopslag kunt zien met wat voor deeg je te maken krijgt.
Zaterdag 26 november ben ik van 12.00 - 16.00 uur aanwezig bij kookwinkel Duikelman, Gerard Doustraat 54 in Amsterdam. Ik ga bakken en er zijn diverse broden om te proeven.
Ik vind het leuk om jullie, mijn lezers, daar te ontmoeten. Komt dus allen in grote getalen :-).
Donderdag 10 november ben ik -met brood- aanwezig bij de 10e editie van de Kookboek van het jaar verkiezing.
Vrijdag 11 november ben ik aanwezig op De Tasty, het culinaire lifestyle evenement voor iedereen met passie voor koken, lekker eten en drinken. Van 15.15 - 16.15 uur ga ik daar mijn boeken 'Brood uit eigen oven' en 'Meer brood uit eigen oven' in de kookwinkel signeren.
Afgelopen woensdag mailde mijn uitgever me met de mededeling “we hebben het binnen, het komt zo snel mogelijk naar je toe” en nog geen uur later stond er iemand voor de deur met vier dozen met boeken. Wow, ik was even sprakeloos. De workshopruimte stond vol met deelnemers, ik was heen en weer aan het lopen om nog wat zaken te regelen voordat de workshop kon beginnen en dat mijn boek binnen kwam bracht me even van mijn apropos. Net als toen ik mijn eerste boek ‘Brood uit eigen oven’ voor het eerst in handen had, kreeg ik kippenvel en moest ik even een traan wegknipperen.
Het boek ziet er prachtig uit en de opmaak is fris en vrolijk. Het bevat 208 pagina’s en het is voor de vormgever een hele een klus geweest om alle tekst en foto’s erin te krijgen. Petje af!
Ik ben heel blij met het eindresultaat en ik ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden. Ik vind het zelf een mooie opvolger van mijn eerste boek Brood uit eigen oven. Ik heb er met veel plezier en ook wel met vallen en weer opstaan aan gewerkt. Soms was de inspiratie ver te zoeken en op andere dagen was ik niet te stuiten (is trouwens vrij normaal gedrag voor mij, maar dat terzijde .......).
Inhoud boek
Bij alle recepten staat een foto van het eindresultaat en ook staan bij veel recepten handige stap voor stap foto's. De stap voor stap foto's heb ik samen met mijn broer Ridder van Doorne gemaakt. Hij heeft echt engelengeduld met me gehad, ik ben namelijk niet zo snel tevreden. Dank broer!De prachtige foto's van de broden zijn gemaakt door Simone van den Berg.
Het boek begint met een algemeen gedeelte met daarin uitleg over hoe een broodrecept tot stand komt (leg je rekenmachine maar alvast klaar) en veel tips voor beter brood.
Daarnaast bevat het drie hoofdstukken met recepten. In het eerste hoofdstuk staan 25 recepten die je op drie manieren kunt maken: als recht toe recht aan gistbrood, als brood met een voordeeg (poolish, pâte fermentée, biga of sponge, afhankelijk van het recept) en als desembrood. Aan jou dus de keuze welke versie je wilt maken of misschien wil je wel alle drie de versies uitproberen.
Heb je minder tijd dan kies je bijvoorbeeld voor de recepten met gist en heb je meer tijd dan kun je kiezen voor de recepten met een voordeeg of met desem. In de inleiding van dit hoofdstuk geef ik ook nog algemene uitleg, bakken met desem komt aan de orde en geef ik antwoord op de meest gestelde vragen over het maken, onderhouden en gebruiken van desem.
In het tweede hoofdstuk komen recepten aan bod van ‘over de grens’ en in het derde hoofdstuk staan zoete en hartige broden.
Als je alle recepten uit ‘Meer brood uit eigen oven’ wilt bakken dan ben je 100 broden verder en dan heb ik de variatiemogelijkheden die bij diverse recepten staan vermeld niet eens meegerekend.
De recepten zijn heel divers. Stoere vloerbroden, busbroden, stokbrood, epi, couronne, tabatière, pistolets, zachte broodjes, ciabatta, bagels, gevulde broden, broden met en zonder zaadjes, broden en broodjes met noten, chocolade, krenten, rozijnen, appel, sinaasappel, aardappel, chorizo, kruiden, gedroogde tomaatjes, gekarameliseerde ui, kaas, bier, melk, water, kokosmelk, zure room en ga zo maar door. Ze staan allemaal in ‘Meer brood uit eigen oven’.
Bij alle recepten is de achterliggende bakkersformule vermeld zodat je in één oogopslag kunt zien met wat voor deeg je te maken krijgt.
Errata recept Lichtbruin brood (pagina 33)
Overal waar gewerkt wordt vallen spaanders. De drukproeven zijn steeds door verschillende mensen gelezen en iedereen (ook ik) heeft over dezelfde fouten heen gelezen. Op de een of andere manier zijn de ingrediënten in het recept voor het brood op pagina 33 verhaspeld. Ik kan mezelf wel voor mijn kop slaan dat ik dit over het hoofd heb gezien, dit vind ik echt heel vervelend. Niets vervelender dan een recept dat niet klopt! Hieronder staat de juiste ingrediëntenlijst.Demo's/signeersessies
Zaterdag 19 november ben ik van 13.00 - 16.30 uur aanwezig bij kookwinkel Habitas in de Markthal in Rotterdam. Ik ga bakken en er zijn diverse broden om te proeven.Zaterdag 26 november ben ik van 12.00 - 16.00 uur aanwezig bij kookwinkel Duikelman, Gerard Doustraat 54 in Amsterdam. Ik ga bakken en er zijn diverse broden om te proeven.
Ik vind het leuk om jullie, mijn lezers, daar te ontmoeten. Komt dus allen in grote getalen :-).
Donderdag 10 november ben ik -met brood- aanwezig bij de 10e editie van de Kookboek van het jaar verkiezing.
Vrijdag 11 november ben ik aanwezig op De Tasty, het culinaire lifestyle evenement voor iedereen met passie voor koken, lekker eten en drinken. Van 15.15 - 16.15 uur ga ik daar mijn boeken 'Brood uit eigen oven' en 'Meer brood uit eigen oven' in de kookwinkel signeren.