Ik wens jullie een ontzettend goed 2012!
Ik wil jullie graag laten meekijken in mijn keuken, wat ik daar zoal bak en kokkerel. Ik kook graag en probeer iedere dag weer iets anders op tafel te zetten. Mijn grote hobby is brood bakken. Er staan dan ook veel recepten voor allerlei soorten brood op mijn blog. Ik heb 12,5 jaar workshops brood bakken gegeven en 5 boeken over brood bakken geschreven.
31 december 2011
2012
Vandaag is het de allerlaatste dag van het jaar. Een dag om het afgelopen jaar nog even te overdenken, maar vooral een dag om vooruit te kijken. Het is ook de dag voor oliebollen, champagne en goede wensen. Oliebollen bak ik ook dit jaar weer zelf, voor de derde keer op rij gebruik ik daarvoor het recept van Gerrit Jan, de Eetschrijver. Ik gebruik minder citroen en kaneel en dan zijn het voor ons de beste bollen die ik ooit gebakken heb.
Labels:
Algemeen
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
9 opmerkingen:
Ook voor jou en je familie de beste wensen en succes bij het oliebollen bakken!
groetjes, Caroline
Levine,
Voor jou en je familie natuurlijk ook alle goeds voor het nieuwe jaar. Een nieuw jaar met veel nieuwe bak ideeen en -plezier.
Succes met de oliebollen en tot volgend jaar.
Groetjes,
Jacqi.
Levine,
Een geweldig nieuwjaar is net begonnen. Ik wens je 'Sawadee Pi Mai' zoals we hier in Thailand zeggen.
Levine,
Voor jou ook een gelukkig nieuw jaar!
Op naar een mooi bakjaar!
Wanneer komen de datums voor de nieuwe cursussen?
liefs marina
Marina: er staan al enkele nieuwe data op, meer volgen binnenkort. Kan op dit moment wat lastig plannen ivm werk Martin.
Hallo Levine, Het is bijna weer oud en nieuw, dus misschien leuk om te weten: ik heb het recept van de Eetschrijver gebruikt om desem oliebollen te maken en dat lukte prima. Voor 1/8 van de hoeveelheid heb ik 30 gram tarwedesem met 60% hydratatie gebruikt. Ook door allergie ingegeven experimenten met het toevoegen van meer vulling met geheel weglaten van de suiker, het vervangen van alle vloeistof door sojamelk en de boter door zonnebloem olie geven in de desemoliebol een uitstekend resultaat.
Ga verder vooral zo door, ook in het nieuwe jaar!
Martijn
Typefoutje, hydratatie in oliebollenrecept is 80%, geen 60%.
Martijn
Hallo Levine.
Kan ik van de Amerikaanse bloemen.
13.3% eiwit oliebollen bakken?
Of moet ik daar een andere voor hebben.
Ik wil voor de eerste keer het recept van Grootschrijver proberen.
Groetjes Nel.
Nel, je kunt beter een bloem met een lager eiwitgehalte voor oliebollen gebruiken. Succes met bakken!
Een reactie posten