17 december 2008

Cranberrycompote met steranijs en gember

Cranberrycompote met steranijs en gember

Het is al jarenlang een traditie: met kerst staat er bij ons altijd cranberrycompote op tafel. Ook dit jaar weer, maar nu eens anders klaargemaakt. De smaakmakers zijn rode wijn, verse gember en steranijs. Als je echt van gember houdt kan je er nog wat klein gesneden gekonfijte gember aan toevoegen.

Cranberrycompote met steranijs en gember

  • 250 gram verse cranberries
  • 250 gram suiker
  • 475 ml rode wijn (bijvoorbeeld Pinot Noir)
  • 3 steranijs
  • 1 ½ theelepel verse gember, geraspt
  • 20 gram gekonfijte gember, in kleine stukjes (optioneel)
Doe de cranberries, suiker, rode wijn, steranijs en gember in een pan en breng aan de kook. Laat ± 15 minuten zonder deksel zachtjes koken. Verwijder de steranijs en roer er als je ervan houdt de stukjes gekonfijte gember erdoor. Laat afkoelen. Tijdens het afkoelen wordt de compote gelei- achtig.

Eet smakelijk!

Met dit recept doe ik mee aan het Foodblog-event december: cranberries

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Arden, heb je in dit recept niet teveel vocht toegevoegd in de vorm van wijn? Ik heb je recept namelijk gemaakt , maar mijn compote bleef volledig vloeibaar. Wel heel erg lekker.

Levine zei

Hoi Loes, ik heb het precies zo gemaakt en bij mij werd het zoals op de foto, geleiachtig dus. Heb je het wel goed door laten koken? Daardoor verdampt een deel van de wijn en door de suiker gaat het dan geleren.