08 december 2006

Cranberry sinaasappelbrood


Dit is een heerlijk ontbijtbroodje of als een tussendoortje bij de koffie of thee. Beleg hoeft er eigenlijk niet meer op, met alleen een beetje echte roomboter eet je je vingers er bijna bij op.

Cranberry sinaasappelbrood
  • 1 ¼ theelepel droge gist
  • 300 gram tarwebloem
  • 100 gram volkorenmeel
  • 30 gram maismeel
  • geraspte schil van 2 sinaasappels
  • 2 eetlepels honing
  • 8 gram zout
  • 25 gram ongezouten roomboter
  • 260 gram water
  • 100 gram gedroogde cranberries (in het bakje bij de Panasonic SD 253 of bij de piep toevoegen bij andere machines)
Panasonic SD 253:
Programma: bake basic raisin (4.00 uur)
Grootte: L
Korst: licht
(Aangepast recept uit Whole Grain Breads by machine of hand by Beatrice Ojakangas)

Eet smakelijk!

1 opmerking:

Hetty zei

Wat een lekker broodje. Heb het eerste advent gemaakt. Vind het wel passend in de aanloop naar kerst, zo met de sinaasappel en cranberrie, richting kerststol.